Paikre eksjuhte puudutava kohtuotsuse vaidlustasid kõik pooled

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnu maakohus mõistis Paikre endised juhid Kristo Rossmani (paremal) ja Ott Suti süüdi ja määras mõlemale karistuseks tingimisi vangistuse.
Pärnu maakohus mõistis Paikre endised juhid Kristo Rossmani (paremal) ja Ott Suti süüdi ja määras mõlemale karistuseks tingimisi vangistuse. Foto: Mailiis Ollino

Tänavu mais mõistis Pärnu maakohus süüdi Paikre endise juhi Kristo Rossmani ja arendusjuhi Ott Suti ning määras mõlemale karistuseks tingimisi vangistuse, peale selle tuleb hüvitada suures summas kahju. Kuna kohus kuulutas tervikotsuse välja septembri alguses, tekkis edasikaebamise võimalus alles nüüd ja seda kõik pooled kasutasidki. Maakohtu otsuse vaidlustasid nii süüdi mõistetud Rossman ja Sutt kui prokuratuur ja kahju kannatanud Paikre.

Süüdistuse kohaselt Rossmann nii omastas, kuritarvitas usaldust kui ka võltsis dokumente ja Sutt aitas kaasa. Rossman soetas isiklikuks otstarbeks näiteks jalgrattaid, lasi teha isikliku sõiduauto remonditöid, soetas oma elukohta konditsioneeri ja tankis kütust. Kolmandate isikute huvides tellis ta näiteks tellinguid, tasus eri teenuste eest lähedasega seotud ettevõttele ja toetas spordiklubi. Rossman pööras nende tegudega enda kasuks kokku 3765,92 eurot ja Suti abiga kolmandate isikute kasuks kokku 50 534,30 eurot.

Sutile pandi süüks, et ta aitas Rossmanil korraldada Paikre vara arvelt ebaseaduslikult kolmandate isikute huvides arvete tasumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles