Suurel ühisreidil tabati nii illegaal kui ebaseaduslikke töötajaid

Pärnu Postimees
Copy
Reidi käigus tuvastati 17 erinevat liiklusrikkumist.
Reidi käigus tuvastati 17 erinevat liiklusrikkumist. Foto: Urmas Luik

Politsei koostöös maksu- ja tolliameti ja Läti politsei kolleegidega korraldas Häädemeeste vallas reidi, mille käigus tuvastati nii seadusvastaselt Eestis viibiv türklane kui ka ebaseaduslikult siin töötavad välismaalased.

Pühapäevase reidi eesmärk oli ennetada ja tõkestada ebaseaduslikku rännet ning seadusliku rände ärakasutamist valedel eesmärkidel, avastada tagaotsitavaid ning rahustada liiklust. Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juhi Margo Petersi sõnutsi kontrolliti reidil üle 500 sõiduki ja nendes olnud inimesed.

Kontrolli käigus tuvastati Soome kodanik, kelle autos viibis reisijana Türgi kodanik, kellel puudus õiguslik alus viibida Schengeni alal, sealhulgas Eestis. Nende eesmärk oli jõuda Soome. Mõlemad peeti edasisteks menetlustoiminguteks kinni.

Kaheksal kontrollitud inimesel polnud kaasas reisidokumenti. "Kontrollisime ka seitset Eestisse tööle tulnud välismaalast, kelle Eestisse tööletulemisest ei olnud tööinspektsiooni teavitatud ning kelle lühiajaline töötamine Eestis polnud registreeritud," loetles Peters reidi tulemusi.

Ukraina kodanikud saabusid Eestisse üldjuhul tööle Poolast ja Leedust, kuid oldi ka läbisõidul Soome. Kontrollitud Vene ja Valgevene kodanikel olid reisimiseks Euroopa Liidu elamisload, sealhulgas Eesti elamisluba. Liinibussides rikkumisi sel korral ei tuvastatud.

Peale selle tuvastati 17 liiklusrikkumist, sealhulgas tabati üks alkoholi tarvitanud juht ja üks juhtimisõiguseta juht.

"Kuigi sel korral oli tegemist reidina korraldatud kontrolliga, mida tehti suuremate jõududega, kontrollib politsei ka edaspidi oma igapäevase töö käigus riigis sõidukeid, tuvastamaks ebaseaduslikku rännet," rääkis talituse juht.

Ühtlasi tuletab politsei meelde, et isegi Lätti reisides peab kaasas olema kehtiv reisidokument.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles