Eesti parima amatöörkoka tiitlit asub püüdma kaks pärnakat

Pärnu Postimees
Copy
MasterChef Eesti teise hooaja finaalis pürib riigi parimaks amatöörkokaks 12 kokandushuvilist.
MasterChef Eesti teise hooaja finaalis pürib riigi parimaks amatöörkokaks 12 kokandushuvilist. Foto: Harry Tiits

Populaarse telesaate “MasterChef Eesti” teise hooaja finaali pääses kaks pärnakat, kes hakkavad võistlema riigi parima amatöörkoka tiitli nimel.

Tosina finalisti sekka valiti pärnakatest 39aastane toitumisterapeut ja terviseedendaja Revo Türk ja 25aastane stjuardess Anastasija Tihhaja.

Türk lähtub süüa tehes enda sõnutsi sellest, et taldrikule jõuaks rohkesti salatit ja köögivilju. Tema unistus on rajada oma kokanduskool, kus jagada tasakaalustatud toitumise nippe.

Tosina finalisti sekka valiti pärnakatest 39aastane toitumisterapeut ja terviseedendaja Revo Türk.
Tosina finalisti sekka valiti pärnakatest 39aastane toitumisterapeut ja terviseedendaja Revo Türk. Foto: Harry Tiits

Tihhaja hakkas kokanduse vastu põhjalikumalt huvi tundma paar aastat tagasi, kuid selle ajaga on ta õppinud igast toorainest midagi maitsvat välja võluma. Tihhaja on taimetoitlane, kelle suur soov on avada veganikohvik.

Eesti parima amatöörkoka tiitlit püüavad veel sündmuste produtsent Tarmo Sillaots (46), kliendihaldur Sander Kõiva (27), ettevõtja-konsultant Ivari Vokk (45), kategooria- ja kaubamärgijuht Tiina Stint (48), filmitegijast baaripidaja Janis Rizhovs (36), tootmisjuht Iivika Montonen (40), õpilane Leeni Janete Kreen (18), järelevalveametnik Anastasia Zaev (30), ettevõtja, kunagine tervise- ja tööminister Peep Peterson (48) ja restoranijuhataja Lili Kobrin (31).

Tosina finalisti sekka valiti pärnakatest 25aastane stjuardess Anastasija Tihhaja.
Tosina finalisti sekka valiti pärnakatest 25aastane stjuardess Anastasija Tihhaja. Foto: Harry Tiits

MasterChef Eesti peaprodutsendi Kaupo Karelsoni sõnutsi tabasid nad selle hooaja finalistidega loteriivõidu. “Tegu on kahtlemata Eesti amatöörkokkade koorekihiga, pealegi on osalejad väga erineva taustaga, mis lisab kokanduslahingule vürtsi. Mis kõige olulisem: neist kõigist õhkub kirge toidutegemise vastu,” kinnitas Karelson. Ta lisas, et laupäeva õhtuti Inspira kanalil eetrisse jõudev saade võib kujuneda nii mõnelegi osalejatele suurepäraseks hüppelauaks ja vaatajana on meil võimalik tunnistada kokandusmaailma edulugude sündi.

Riigi parimat amatöörkokka asub välja selgitama kohtunike trio, kuhu kuuluvad Eesti tipprestoranide peakokk Orm Oja, pagarite legend Õie Pritson ja taevalike õhtusöökide meister Mihkel Heinmets. Sarja võitja saab auhinnaks 10 000 eurot ja MasterChef Eesti tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles