Via Baltica ohtlik lõik vajaks tunnelit, kuid see eeldaks 2+2-maanteed

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Liiklus Uulu kaupluse ümbruses Via Baltical on väga tihe.
Liiklus Uulu kaupluse ümbruses Via Baltical on väga tihe. Foto: Urmas Luik

Uulu elanikele valmistab muret ohtlik teeületuskoht kohaliku kaupluse ees, mis algul pidi 2+2-maantee laienedes tunneliga asendatama, kuid kuna lõik tehti lühem, seda ei tule. Häädemeeste vald sooviks tunnelit kiiresti, aga seni pole poliitilist otsust, kas 2+2-maanteed pikendatakse.

Häädemeeste vallavanem Külliki Kiiver saatis kliimaministeeriumile ja transpordiametile kirja, kus selgitas Via Baltica ja Uulu–Soometsa–Häädemeeste tee ristmiku lähistel tekkinud ohtliku olukorra tekkepõhjusi. Ristmiku vahetus läheduses asuvad kaks teeäärset parklat koos maanteele peale- ja mahasõitudega, kaks bussipeatust, jalakäijate ülekäigukoht. Teeäärseid parklaid kasutavad aktiivselt politsei- ja piirivalveamet (PPA), maksu- ja tolliamet riigikaitse vajadustest lähtudes reidide tarvis.

Ristmiku lähistele jääv ülekäigurada on iga päev väga aktiivses kasutuses, kuna sealtkaudu kulgeb Uulu põhikooli ja lasteaia laste kooli-kodutee. Teed ületada pole liikluskoormust ja suurt veoautode hulka arvestades turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles