Kaitsevägi toob isadepäevaks Pärnusse suurtükid ja kahurid

Pärnu Postimees
Copy
2002. aastal alguse saanud “Kõikide laste isadepäev” toimub iga kord eri linnas.
2002. aastal alguse saanud “Kõikide laste isadepäev” toimub iga kord eri linnas. Foto: Kaitsevägi

Pühapäeval toimub Pärnu spordihallis ja selle ümbruses traditsiooniline pereüritus “Kõikide laste isadepäev”. Ürituse korraldab kaitsevägi, kes kutsub kõiki peresid koos tegutsema ja isadepäeva tähistama.

Tasuta üritusel saab uudistada kaitseväe, Kaitseliidu, liitlaste, päästeameti, politsei- ja piirivalveameti, maksu- ja tolliameti, Eesti Punase Risti ja vanglateenistuse tegemisi. Tegevust ja uudistamist jätkub nii suurtele kui väikestele, nii tuppa kui õue.

Kaitsevägi näitab oma relvastust ja varustust, sealhulgas miinipildujat, liikursuurtükki, jalaväe lahingumasinaid ja õhutõrjekahurit. Samuti saab seest ja väljast pilgu peale visata kaitseväe sõidukitele.

Kaitseliitlased tutvustavad samuti oma relvastust ja varustust, naiskodukaitsjad aga jagavad evakuatsioonijuhiseid ning noorkotkad ja kodutütred korraldavad põnevaid mänge.

Kaitsevägi ja Kaitseliit näitavad muu hulgas oma varustust.
Kaitsevägi ja Kaitseliit näitavad muu hulgas oma varustust. Foto: Kaitsevägi

Päästeamet toob tänavu perepeole uudistada eri päästevarustust, aga ka virtuaalreaalsuse prillidega töötoa, et simuleerida ohuolukordi.

Politseinikega saab samuti elulisi mänge mängida. Kätt on võimalik proovida ka simulaatoritel, mis rõhutavad liiklusohutuse tähtsust.

Vanglateenistus näitab vangivalvuri varustust ja paneb püsti näituse vanglas keelatud, kuid kinnipeetavatelt leitud ja ära võetud esemetest.

2002. aastal alguse saanud “Kõikide laste isadepäev” toimub iga kord eri linnas. Tänavu Pärnu spordihallis toimuvale sündmusele oodatakse osalejaid kaasa lööma 10–15. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles