Konkurentsiamet sundis Ragn-Sellsi Pärnus lisateenuse hinda alandama

Sirle Matt
, reporter
Copy
Prügfirma ei või konteineri transportimise eest jäätmemasinani enam nii kõrget hinda küsida.
Prügfirma ei või konteineri transportimise eest jäätmemasinani enam nii kõrget hinda küsida. Foto: Urmas Luik

Konkurentsiameti teatel tuvastas järelevalvemenetlus Ragn-Sells ASi vastu, et lisateenuse hinnatõus Pärnus ei ole põhjendatud.

Täpsemalt vaadeldi jäätmekoti või kuni 800-liitrise ratastel konteineri käsitransport jäätmeveokini kuni 15 meetri kauguselt peatumiskohast. Prügifirma oli kehtestanud kõnealuse lisateenuse hinnaks 12 eurot kord, mis oli mitu korda kõrgem kui sama teenuse eest teistes jäätmeveopiirkondades.

Konkurentsiamet on seisukohal, et ka lisateenuse hinnakujundus peab olema mõistlikus vahekorras teenuse majandusliku väärtusega. Konteineri 12eurose transporditasu kohta leiti, et tegemist on võimaliku ebaõiglase hinnakujundusega. Ragn-Sells sai ettekirjutuse hoiatuse. Seepeale oli prügifirma valmis alandama hinda novembrist 5,35 euroni korra eest. Konkurentsiameti hinnangul on uus hind mõistlik ja samas suurusjärgus teistes jäätmeveopiirkondades kehtivaga.

Konkurentsiamet teeb riiklikku järelevalvet konkurentsi, elektri, maagaasi, kaugkütte, posti, ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni ning raudtee, lennunduse ja sadama valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles