Häädemeestelased saavad valida kogukonna parvsauna, välitualettide ja rulapargi vahel

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kümnest ideest kaks on seotud Häädemeeste keskkooliga.
Kümnest ideest kaks on seotud Häädemeeste keskkooliga. Foto: Urmas Luik

Tänasest läks lahti Häädemeestes rahvahääletus, kus vallaelanikud saavad otsustada, mida tehakse 10 000 euroga, mis tuleb kaasava eelarve kaudu. Kokku on võimalik valida kümne idee vahel.

Häädemeeste vallas toimub kaasava eelarve konkurss teist korda, kuid mullu ei saanud ükski idee nõutud 200 häält. Algul kehtis see kriteerium tänavuselgi konkursil, kuid oktoobris otsustati see nõue kaotada. Teoks tehakse mõte, mis kogub kõige rohkem hääli.

Tähtajaks laekus 14 ideed, millest komisjon valis välja kümme. Vallarahvas saab valida ideede vahel, mis puudutavad valla eri piirkondi. Hääletusel on Häädemeeste bussijaama ja keskkooli vahel kulgeva jalakäijate tee renoveerimine, vallas elavate koerte- kasside kiibiga märgistamine, Häädemeeste keskkooli spordikeskuse jõusaali täiustamine, Kabli ranna-alale välijõusaali paigaldamine, Häädemeeste suveaia laululava esise platsile 20 teisaldatava istumispingi soetamine, kogukonna parvsauna ehitamine, Uulu staadionile kahe varjualuse soetamine ja kooli juurde skatepark’i rajamine, statsionaarse automaatse elektrigeneraatori soetamine Treimani klubi puurkaevpumplale, välitualettide paigaldamine Jaagupi, Kabli, Treimani ja Ikla külla.

Hääletus kestab 3. detsembrini elektroonselt ja oma poolehoidu saab näidata iga vähemalt 16aastane vallakodanik. Isikud, kellel ei ole arvutikasutamise võimalust, saavad hääletada Häädemeeste raamatukogus, Massiaru ja Treimani haruraamatukogus, Võiste ja Uulu raamatukogus.

Aasta jooksul tuleb võiduidee teoks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles