Pärnu kaasava eelarve rahvahääletusel läheb võistlustulle 14 ideed

Pärnu Postimees
Copy
Mulluse Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse võitis keskuslinnas Vana-Pärnu seikluspark.
Mulluse Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse võitis keskuslinnas Vana-Pärnu seikluspark. Foto: Urmas Luik

Pärnu kaasava eelarve rahvahääletus, kuhu linnavalitsuse komisjon valis välja 14 ettepanekut, algab reedel ja kestab aasta lõpuni.

Kevadel esitatud ideid sõeludes hindas komisjon nende positiivset mõju linnaruumile ja elanike kogukonnatundele, kavade teostatavust järgneva eelarveaasta jooksul ja võimalikke kulusid tulevikus.

Kaasava eelarve konkursile sai ideid esitada 29. maist 19. juunini. Laekus 18 ideed, millest komisjon valis välja 14.

Hääletusele läksid näiteks ettepanek rajada Audrusse madalseikluspark, Paikusele välijõusaal, keskuslinna eri mänguväljakute ja sportimispaikade loomine, harrastuskalapüüki toetava taristu juurdeehitus, rattaparklate rajamine. Sel aastal ei esitatud ettepanekuid Tõstamaa osavalda.

Rahvahääletuse tulemusena tekkinud pingereast viiakse ellu enim hääli saanud Pärnu keskuslinna ning Audru ja Paikuse osavalla ideed, mis lähtuvalt eeldatavast maksumusest mahuvad kaasavaks eelarveks eraldatud summade piiridesse.

Kaasavaks eelarveks on eraldatud 80 000 eurot, millest Pärnu keskuslinna jagatakse kuni 50 000 eurot ja igale osavallale kuni 10 000 eurot.

Hääletusel on õigus osaleda ainult 16aastastel ja vanematel Pärnu ning osavaldade elanikel, kelle elukoht asub rahvastikuregistri andmetel Pärnu omavalitsuses. Hääletamine on salajane.

Hääle andmiseks tuleb minna veebikeskkonda Volis. Hääletada saab ainult elektrooniliselt, identifitseerides ennast isikut tõendava dokumendi abil. Igaüks saab valida kuni kolm lemmikut.

Mulluse Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse võitsid Vana-Pärnu seikluspark, Tõstamaa madalseiklusrada ja Vaskrääma mängulinnak.

Üle-eelmisel aastal hääletasid pärnakad võiduideedeks, millele eraldati 25 000 eurot, kultuuriklubi Tempel, loovlinnaku ja Loode-Pärnu kettagolfipargi rajamise. 5000 eurot pälvis ranna välijõusaali rajamine.

Kaasava eelarve abil on Pärnus valminud veel Raeküla spordi- ja mänguväljak, ekstreemspordikeskus Raba5, Pärnu pump track (trikirada) ja Pärnu jõe tervisepark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles