Häädemeeste spordikeskuse jõusaal täieneb rahva soovil

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Häädemeeste keskkooli spordikeskuse jõusaali uuendamine kogus 165 poolthäält.
Häädemeeste keskkooli spordikeskuse jõusaali uuendamine kogus 165 poolthäält. Foto: Aule Kink

Häädemeeste vald otsis rahvahääletusega, mida teha 10 000 euroga. Eelmise nädalaga lõppenud hääletusel osutus kõige populaarsemaks idee uuendada Häädemeeste keskkooli spordikeskuse jõusaali.

Häädemeeste vallas toimus kaasava eelarve konkurss teist korda, kuid mullu ei saanud ükski idee nõutud 200 häält. Algul kehtis see kriteerium tänavuselgi konkursil, kuid oktoobris otsustati see nõue kaotada. Teoks tehakse mõte, mis kogub kõige rohkem hääli.

Tähtajaks laekus 14 ideed, millest komisjon valis välja kümme. Vallarahvas sai valida mõtete vahel, mis puudutasid valla eri piirkondi.

165 häält kogunud idee autor on Timmu Kiiver. Tema algatuse eesmärk on luua koolinoortele, vallaelanikele ja külalistele senisest paremad treenimisvõimalused. Otsest kasu saaksid keskkoolis õppivad noored, kes pärast tunde (sageli ka tundide raames) jõusaali tihti kasutavad, samuti kõik ülejäänud huvilised.

Kiivri sõnutsi on praegu jõusaalis liiga vähe masinaid ja jagub tühja ruumi, kuhu saaks varustust lisada. Tippajal treenib ruumis üle 20 inimese. Sellist kasutajate arvu ruumid ega varustus aga ei toeta. Ruumi efektiivsemalt kasutades ja luues jõusaali kasutajale rohkem võimalusi, muutuks keskkond kasutajasõbralikumaks, kuna mitu inimest saaks korraga tõhusamalt tegutseda. 

10 000 eurot kuluks jalgade sirutamis- ja kõverdamispingi, Smithi masina, 12,5–35kilogrammise hantlikomplekti ja -riiuli, seljale mõeldud üla- ja alatõmbepingi, rinna- ja õlalihaste laiendamismasina soetamiseks ja paigaldamiseks.

Teisele kohale jäi 110 poolthäälega idee osta Uulu staadionile kaks varjualust. Kolmandaks tuli Uulu skatepark’i platsi rajamine, mis kogus 62 häält.

Hääletamisest võttis osa 429 vallaelanikku, kes eri ettepanekutele andsid kokku 555 häält. Toetada võis mitut projekti.

Häädemeeste spordikeskuse jõusaal tuleb uuendada järgmise aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles