Galerii Ainulaadsetesse jõulupostkastidesse poetatud soovid rändavad suure soki sisse

Copy

Võiste lasteaia mudilased pistsid pea Tahku tare kõrval avatud jõulupostkasti, veendumaks, ega ükski nende jõulusoov ole puidust kasti sisemusse kinni kleepunud, et jõuluvanad Eedu ja Priidik ühes jõulumemmede Riina ja Roosiga saaksid kirjad toimetada Korstna tallu, kus punakuub Ärni need suure soki sisse kogub.

Kohaliku lasteaia ja kooli laste silmad läksid särama, kui hommikul ootas neid jõulupostkasti juures jõuluvanade ja -memmede seltskond, kes tulijaid rõõmsalt tervitas.

Nagu viisakatele inimestele kombeks, tehti algul põgusalt juttu ilmast, mis läinud soojaks ja lume paljudest kohtadest sulatanud. Jõuluvanad andsid mudilastele lootust, et ehk pühade ajaks kogu lumi ära ei sula ja jõulud on natukenegi valged.

Edasi läks arutelu söögi peale. Võiste lapsed raporteerisid, et nende lemmikjuurvili on porgand, jõuluvanade eelistus kaldus aga pähklišokolaadi poole.

“Aga see ei ole ju juurvili,” kostis sellise toidueelistuse peale ühe pisikese imestaja hääl.

Jõuluvana Eedu ehk Taivo Luik tõdeski, et pähkel kipub tõesti rohkem puuvili olema, kuid kiiresti jõuti konsensuseni, et jõulude ajal võiks tervisliku ampsu saada šokolaadiporgandistki.

Mõnel pisikesel oli paksude labakute vahel ümbrik, millele Eedu spetsiaalse templi peale lõi, ja pisikesed sai viimased soovid kitsast pilust suurde jõulupostkasti lükata, et need õigeks ajaks suure valge habemega adressaadini jõuaksid.

Kui viimased kirjad nagu kord ja kohus asjakohase postitempli saanud, avas jõulumemm Riina kasti küljel pisikese luugi ja kümned laste jõulusoovid rändasid suurde postikotti. Et postkasti luuk oli kitsavõitu, olid pisikesed usinad abilised kohe valmis pea sellest sisse pistma, kontrollimaks, ega mõni ümbrik ole otsustanud takerdumistaktikat kasutada. Ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles