Pärnu taotleb rannaniite linna omandisse

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linn taotleb riigilt munitsipaalomandisse rannaniite ligi 250 hektaril, mis tahetakse Euroopa Liidu rahaga korda teha.

“Pärnu linn on rannaniite tahtnud aastaid endale, et tegemist on maastikukaitsealaga, ei ole riik neid siiamaani linnale andnud. Eelmisel aastal saavutasime kokkuleppe riigiga - keskkonnaametiga -, et hakkame koos rannaniitusid arendama ja seda projekti “Lehmad linna” raames,” selgitas Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius “Aktuaalsele kaamerale”.

Projekti eesmärk on Pärnu rannaniidu looduskaitseala elupaikade taastamine ja maahoolduseks vajalike investeeringute tegemine ning kaitseala avamine linlastele ja külalistele moel, mis ei kahjustaks ala kaitseväärtusi.

Projekti raames rajatakse loodusradade süsteem, mis võimaldab loodust kahjustamata alal viibida ja väärtusi vaadelda. Koostatakse ja paigaldatakse looduskaitseala tutvustav püsiekspositsioon.

Töödega, mis hõlmavad nii Vana-Pärnu, Mai kui Raeküla rannaniitu, tehakse algust tänavu, viie aastaga saab ligi 250 hektarit korda. Projekti juhtpartner on keskkonnaamet, partnerid on Pärnu linn ja Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

Raha töödeks tuleb Euroopa Liidu Life+ projektist, kokku on eelarve miljon eurot, Pärnu linnal tuleb maksta 64 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles