Galerii Tori vald tunnustas parimaid jõulumeeleolu loojaid

Pärnu Postimees
Copy

Tori vald korraldas ka tänavu heakorrakonkursi «Talvemeeleolu», kus hinnati õnnestunud jõulumeeleolu loomist. Kui mullu oli osalejaid seitse, siis nüüd koguni 16. 


Vallavalitsuse hindamiskomisjon külastas hindamiseks kõikide kandidaatide õuealasid. Võitja valimine ei olnud kergete killast, sest ilusaks ehitud kodusid oli palju. Siiski jõuti üksmeelele ja võitjaks osutus Tammiste küla Karukella 2 eramu. 

Võitjaks osutus Tammiste külas Karukella 2 asuv eramu. 
Võitjaks osutus Tammiste külas Karukella 2 asuv eramu. Foto: Tori Vald

Vanikute ja punaste jõulutuledega kaunistatud maja hakkas juba kaugelt silma. Okaspuudel särasid teistest eristuvad pallikujulised valgustid, oskuslikult loodud vaateaken sulandus ümbritsevasse ja aitas luua pühademeeleolu.

Välja anti ka neli eripreemiat. 

Tunnustuse pälvis Sindi Viira 1 eramu, kus pererahvas tähistab tänavu oma esimesi jõule. Garaažiust kaunistas punane lips, mitmesuguseid valgusteid leidus nii maja küljes kui hoovis. Külla tulijail teeb meele rõõmsaks seinal vilkuv tervitus jõuluvanalt. Katusel püüdis pilke valgustatud hirvekuju, mis on pererahva enda meisterdatud. 

Sindis Viira 1 asuv eramu.
Sindis Viira 1 asuv eramu. Foto: Tori Vald

Kilksama külla Tulbiaia tee 5 pererahvas on loonud tõelise inglitemaa. Peale selle, et ingliteema eristus kõigist teistest, on vahva, et ka lapsed osalesid kaunistuste meisterdamisel ja esitlesid uhkelt oma talvevõlumaad. Kogu majaümbrus oli maitsekalt kaunistatud ja palju oli tehtud käsitsi.

Kilksama külla Tulbiaia tee 5 pererahvas on loonud tõelise inglitemaa.
Kilksama külla Tulbiaia tee 5 pererahvas on loonud tõelise inglitemaa. Foto: Tori Vald

Sauga Metsvindi 3 kortermaja rahvas on hoone kaunistamise ka sel aastal suure innuga ette võtnud. Vahva ja rikkalik jõulumaa viis lapsepõlveradadele rändama ning tekitas väga lustliku meeleolu. Märkimisväärne on seegi, et väga palju oli käsitööd – ehtimisel ei olnud ainult valgusele panustatud.

Saugas Metsvindi 3 asuv kortermaja.
Saugas Metsvindi 3 asuv kortermaja. Foto: Tori Vald

Uhke vaateakna eest pälvis eripreemia eramu Kilksama külas Tammiku tee 21. Meisterlikult loodud vaateaken ei jäta vist küll ühtegi möödujat külmaks. Perenaine rääkis, et ta on aastaid tahtnud seesugust aknakaunistust teha ning nüüd lõpuks avanes tal selleks võimalus – ootamine tasus ära.

Uhke vaateakna eest pälvis eripreemia eramu Kilksama külas Tammiku tee 21.
Uhke vaateakna eest pälvis eripreemia eramu Kilksama külas Tammiku tee 21. Foto: Tori Vald

Tori vald premeerib heakorrakonkursi võitjat 1000 euroga, eripreemia saajate autasu jääb vahemikku 50–100 eurot. 

Silmapaistvaid kodusid oli teisigi. Sindist on tuua mitu näidet: Väike-Karja 2, kus hoov oli kaunistatud tähekestega, ja Kure 3, kuhu oli loodud väga hubane istumisala.

Sindis asuv Väike-Karja 2 hoov on kaunistatud tähekestega.
Sindis asuv Väike-Karja 2 hoov on kaunistatud tähekestega. Foto: Tori Vald

Lapsesõbralikkusega paistis silma Maasika 2 eramu Tammistes. Terrassil «kihutas» põdrarakend, saani asemel taga kelk kingikottidega. Huvitav võte oli kasutada jõulutunde loomiseks laste pehmeid mänguasju.

Lapsesõbralikkusega paistis silma Maasika 2 eramu Tammistes.
Lapsesõbralikkusega paistis silma Maasika 2 eramu Tammistes. Foto: Tori Vald

Kilksama küla Tulbiõie tee 7 eramu võttis esimesest hetkest ahhetama: aeda kaunistasid jõulupärjad, aia ees säras pererahva valmistatud saan põhjapõdraga.

Kilksama külas Tulbiõie tee 7 asuv eramu.
Kilksama külas Tulbiõie tee 7 asuv eramu. Foto: Tori Vald

Ainsa ettevõttena osales konkursil Klaara-Manni puhke- ja seminarikeskus, kuhu on ehitatud uhke kuppelkasvuhoone, mida kaunistab vanarahva sümboolika. Hoovialalt võis leida vahvaid põhujäneseid ja teisigi loomi, kes tervitavad kõiki külalisi. 

Klaara-Manni puhke- ja seminarikeskus.
Klaara-Manni puhke- ja seminarikeskus. Foto: Tori Vald

«On äärmiselt hea meel, et konkursist oli nii suur osavõtt,» märkis hindamiskomisjoni esimees Signe Rõngas. «Seekord domineerisid valgusketid ja maitsekas põhjamaine kargus,» võttis ta nähtu kokku.

Rõngas tundis rõõmu, et jätkuvalt on au sees taaskasutus ja koostöörõõm.

Konkurss «Talvemeeleolu» on ellu kutsutud selleks, et innustada kodanikke ja ettevõtteid ehtima hoonete fassaade, aknaid ja hoove, andmaks panuse pühademeeleolu loomisele oma kodukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles