Pärnu linnavolikogu liige peatas pika reisi tõttu volitused

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Jüri Lebedev peatas volitused Pärnu linnavolikogus, et veidi puhata.
Jüri Lebedev peatas volitused Pärnu linnavolikogus, et veidi puhata. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu liige ja Reformierakonna fraktsiooni esimees Jüri Lebedev peatas oma volitused kolmeks kuuks.

Lebedev sõidab paariks puhkusereisile Vietnamisse. «Vahepeal tuleb ohtralt istungeid, tehnika vedas alt ja tulevad erakorralised istungid. Igaks juhuks tegin avalduse, et inimesed ikka kohal oleks,» põhjendas volinik.

Reformierakonda esindab 39kohalises volikogus üheksa inimest. Koos valimisliiduga Pärnu Ühendab (8) ja Isamaaga (6) kuulub oravapartei Pärnus võimuliitu.

Kuigi rahvasaadik jõuab reisilt varem tagasi, ei saa ta volikogu saali enne aprilli tagasi tulla, kuna kohaliku omavalitsuse korralduse seadus ütleb, et volitusi saab omal soovil peatada, kuid mitte lühemaks perioodiks kui kolm kuud. Lebedev muheles, et saabki veidi puhkust volikogu saalis istumisest. Veebruaris ja märtsis lubas ta volikogu komisjonide töös kaasa lüüa.

Lebedev on ka Reformierakonna fraktsiooni esimees. Kas erakonnakaaslased valivad selleks perioodiks omale uue juhi, on Lebedevi selgituse järgi fraktsiooni otsustada. Ta arvas, et ehk pole mõtet seda teha, kuna aseesimees Väino Linde võib mõneks ajaks ohjad üle võtta.

Kui volikogu liige peatab oma volitused, määratakse asendusliige valimistulemuste järgi. Pärnu linnasekretär Taavi Käärid märkis, et Lebedevi asemikuks saab Paikuse kooli õpetaja ja jalgpallitreener Tarmo Tõnismann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles