Piltuudis Kes oskab, see vinnab Pärnus jõejääle kobedaid saake

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu jõe jää on kesklinnas olnud viimastel päevadel populaarne kalapüügiareen: päeval proovib jäässe puuritud aukude ümber õnne mitukümmend kalameest.
Pärnu jõe jää on kesklinnas olnud viimastel päevadel populaarne kalapüügiareen: päeval proovib jäässe puuritud aukude ümber õnne mitukümmend kalameest. Foto: Urmas Luik

Viimastel päevadel lõõtsutanud lõunatuuled on kalamehed Pärnu kandis merejäält eemale peletanud, aga Pärnu jõel on justkui laulupidu.

Tänagi pärastlõunal võis Kesklinna silla lähistel loendada üle poolesaja õngitseja, kes uimelistega läbi jääaugu kassi-hiire mängu mängisid.

Kirglik kalamees Eiki Eriste rääkis, et need, kel kalapüügitarkust rohkem, on saanud umbes nädalapäevade jagu kobedaid ahvenasaake, aga näkkab koha, vimba ja siigagi.

“Kes püüda mõistab, see saab praegu kobeda saagi, ja kala on ilus,” arvas Eriste, kelle sõnutsi on tema kolme-neljatunnisel püügipäeval tõmmanud jääaugust välja umbes poolsada triibulist.

Õngitseja jutu järgi eelistab tema sitikaga püüki, aga paljud lasevad vette hoopis põiklandi. “Igaühel on oma püügiviis ja -nipid,” seletas kalastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles