VIDEO JA GALERII Legendaarse hoone lammutusplatsil seavad ennast sisse betoonihaukajad (1)

Copy

Eelmise aasta lõpus Pärnus Mai keskuses tööd alustanud osaühingu TL Lõiked ehitusmehed on 35 aastat tagasi avatud hoonekolossi seest tühjaks teinud ja võtavad hoogu, et dolomiitkiviga dekoreeritud rajatist betoonikääridega hekseldama hakata.

Lammutustööde objektijuhi Reget Roometi sõnutsi sujus hoone sees toimunud puhastamine tõrgeteta ja nüüdseks on sealt träni välja viidud.

“Suuri üllatusi majas ei olnud,” seletas Roomet, kelle jutu järgi oli põnev leid aegade hämarusest vedelema jäänud õllekast, milles oli kümmekond lahti korkimata Saku On Ice’i pudelit. “Kui ühe pudeli lahti tegime, tuli korgi alt kohutav lõhn.”

Roometi jutu järgi on lammutustööd pälvinud palju ümberkaudsete majade elanike ja möödakäijate tähelepanu. Tema sõnutsi on ikka ja jälle lammutajatel nööbist kinni võetud ja uuritud, kuidas töö edeneb ja millal hoone linnapildist kaob.

“Suuremal osal pärnakatest on selle majaga mingid mälestused. Meenutatakse, kuidas seal kinos, kontserdil või baaris käidi või squash'i-saalis higistati,” märkis ta. “On uuritud, kas välja visatud kraamist võib ära viia mõne laua või tooli. Ekstreemspordihuvilised käisid küsimas, kas annaksime nendele metallist käsipuud, mida nad saaksid kasutada raja ehitamisel.”

Roometi jutu järgi olid lammutatava keskuse viimaste külaliste seas squash'i-mängijad, kel lubati detsembri keskel vanas saalis hüvastijätumängud teha ja autogrammiseinale, kus teiste seas tenniselegendi Kaia Kanepi nimi, oma pookstavid jätta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles