Aidakem politseil tabada kihutavad juhid! (2)

Pärnu Postimees
Copy
Liiklustalgutest on saanud omamoodi kevadekuulutaja, mil politsei keskendub pärast pikki talvekuid kõige põletavamale probleemile liikluses ehk lubatud sõidukiiruse ületamisele.
Liiklustalgutest on saanud omamoodi kevadekuulutaja, mil politsei keskendub pärast pikki talvekuid kõige põletavamale probleemile liikluses ehk lubatud sõidukiiruse ületamisele. Foto: Mailiis Ollino

Politsei- ja piirivalveamet ootab tänasest reedeni kõigi inimeste tähelepanekuid paikade kohta, kus autojuhid pidevalt kiirust ületavad. Märgitud kohad võtab politsei sihikule 15.–19. aprillini.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnutsi teavad ja märkavad kohalikud inimesed kõige paremini, kus on probleemsed kohad liikluses. Nii tehti mullu liiklustalgute kaardirakendusele enim märkeid Tallinnas Luise ja Koidu tänava ja Toompuiestee piirkonnas. Talgute ajal fikseeriti seal 14 liiklusrikkumist. “Seepärast kutsumegi kõiki endale appi: andke veebilehel võimalikult täpselt teada, kus ja millal autojuhid kiirust ületavad. Siis saame talgunädalal olla õigel ajal õigel kohas,” teatas Loigo.

Liiklustalgutest on saanud omamoodi kevadekuulutaja, mil politsei keskendub pärast pikki talvekuid kõige põletavamale probleemile liikluses ehk lubatud sõidukiiruse ületamisele. Kuigi see on üks peamisi õnnetuste põhjusi, ei pea inimesed kiiruseületamist patuks. „Nähes iga päev autojuhtide kiirustamist ja meenutades eelmise aasta liiklustalgutel tabatud juhtide suurimaid kiirusi, tulevad lausa hirmujudinad peale. Ei taha mõeldagi, mis juhtub, kui sellisel kiirusel teelt välja või jalakäijale otsa sõidetakse,” tõdes Loigo.

Tähelepanekuid kaardirakendusse saab sisestada liiklustalgud.ee veebilehel 5. aprillini. Äramärgitud kohad võtab politsei sihikule ülejärgmisel nädalal.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles