Pärnu keelab keskranna lähistel renditõuksid

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavalitsus ja Bolt Operations sõlmisid lepingu, milles on kirjas renditõukerataste sõidukiirus, parkimiskohad ja kuidas tegutseda olukorras, kus mahajäetud tõukeratas takistab möödumist.
Pärnu linnavalitsus ja Bolt Operations sõlmisid lepingu, milles on kirjas renditõukerataste sõidukiirus, parkimiskohad ja kuidas tegutseda olukorras, kus mahajäetud tõukeratas takistab möödumist. Foto: Johanna Roos

Pärnu linnavalitsus andis teada, et renditõukeratastega sõitmine ja nende parkimine keelatakse keskranna lähistel, ühel Kesklinna silla küljel, spordiplatsidel, kalmistutel ja ohutussaartel, samuti piiratakse suveks sõidukiirust.

Linnavalitsus ja osaühing Bolt Operations sõlmisid lepingu, milles on kirjas Pärnus laenutatavate tõukerataste sõidukiirus, parkimiskohad ja kuidas tegutseda olukorras, kui mahajäetud sõiduriist takistab sellest möödumist.

Lepingu järgi on keelatud renditõuksidega sõita, sõit lõpetada ja parkidad Ranna puiesteest mere poole jäävatel pikendustel ehk Side, Kuuse ja Lehe tänava pikendusel ning rannapromenaadil, Side tänava puidust matkarajal, Kesklinna silla idapoolsel kõnniteel, muuli laudteel, kalmistutel, spordiplatsidel ning suuremate ristmike oote- ja ohutussaartel.

Sildadele ei tohi sõidukeid jätta, renditõukerattaga on võimalik Kesklinna silda ületada üksnes merepoolsel küljel.

Linn andis ettevõttele õiguse kasutada oma kinnistuid tõukerataste parklatena. Lepingu järgi on kokku lepitud, et linnamaal on vähemalt 25 tõuksiparklat, mille asukoht kooskõlastatakse linnavalitsuse liikluse peaspetsialistiga.

“Parklad on mõeldud kõigile sarnase teenuse pakkujatele, ent praegu pole teada, et keegi peale Bolti Pärnus tõukerataste laenutamise vastu huvi tunneks,” ütles Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Pärnu linnavalitsus andis Bolt Operationsile õiguse kasutada oma kinnistuid tõukerataste parklatena. Lepingu järgi on kokku lepitud, et linnamaal on vähemalt 25 tõuksiparklat.
Pärnu linnavalitsus andis Bolt Operationsile õiguse kasutada oma kinnistuid tõukerataste parklatena. Lepingu järgi on kokku lepitud, et linnamaal on vähemalt 25 tõuksiparklat. Foto: Urmas Luik

Meedianõuniku jutu järgi kohustub Bolt tegema kõik endast oleneva, et tõukerattad pargitaks teistega arvestavalt: laenutuse lõpetamise järel ei tohi need häirida liiklust, tänavakoristust või muid heakorra- ja hooldustöid ega kaasinimesi. Kui laenutaja siiski jätab tõukeratta endast maha nii, et see teisi häirib, kohustub ettevõte sõiduvahendi eemaldama esimesel mõistlikul võimalusel alates teabe saamisest.

Lepingu järgi peab Bolt Operations tõukeratastele paigaldama selgelt nähtavad kontaktandmed, et igaüks saaks firmaga ühendust võtta.

Bolt kohustub tagama, et tõukeratastega ei sõidetaks üle 25 kilomeetri tunnis. Firma on valmis viie tööpäeva jooksul piirama tõukerattaga sõitmise kiirust linnavalitsuse nõudmisel kas üle linna või kohtades, kus selline kiirus ohtlikke olukordi tekitab või palju kaebusi esitatakse.

Juuni algusest augusti lõpuni 22–6 piiratakse sõidukiirust 17 kilomeetrini tunnis. Suvekuudel ei tohi olenemata kellaajast Supeluse ja Rüütli tänaval ega Kesklinna sillal sõita üle üheksa kilomeetri tunnis. Jahtklubi territooriumil on suurim sõidukiirus samuti üheksa kilomeetrit tunnis ja seda mitte ainult suvekuudel, vaid kogu aeg.

“Linnavalitsus on huvitatud, et tõukerattaid renditaks Pärnus lepingus sätestatud tingimustel. Bolt Operations kinnitas valmisolekut tagada, et tõukerataste laenutamisega ei tekitata lisaprobleeme, nende tekkimisel otsitakse kiiresti kõiki rahuldavaid lahendusi,” edastas meedianõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles