Pärnu uus parkimisajastu jõuab peagi pärale ehk Kuidas on linn suurteks muudatusteks valmis (6)

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Üks uus parkimisautomaat pannakse püsti Ringi ja Sadama tänava ristmiku kõrvale, kus parkimiskohad on pea alati täis.
Üks uus parkimisautomaat pannakse püsti Ringi ja Sadama tänava ristmiku kõrvale, kus parkimiskohad on pea alati täis. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse töötajatel on kolm nädalat enne uue parkimiskorra jõustumist kiired päevad: ette tuleb valmistada sadakond infotahvlit ja uued liiklusmärgid, püstitada kümme uut parkimisautomaati, koolitada välja parkimiskontrolörid, lükata käima parkimislubade müük ning tuletada teavituskampaania käigus pärnakatele ja linnakülalistele meelde kõiki muudatusi.

Linnamajanduse osakonna juhataja Karmo Näki sõnutsi paigaldatakse parkimisalale sadakond infotahvlit, kus kirjas teave tasulise parkimise tsoonide, hindade ja kellaaegade kohta ning QR-kood, mis viib kaardirakenduses asukohale nagu praegu kasutusel tahvlitelgi.

Näki sõnutsi paigaldatakse suurenevale tasulise parkimise alale kümme parkimisautomaati. Praegused automaadid on amortiseerunud ja nende asemele paigaldatakse uued. Osaliselt jäävad alles vanad asukohad, kuid lisandub ka uusi. Parkimisautomaatide asukohad on nähtavad veebilehel kaart.parnuparkimine.ee. Järgmise nädala alguseks peavad valmis saama uute automaatide betoonalused, misjärel jääb paar nädalat parkimisautomaatide paigaldamiseks ja seadistamiseks.

“30. aprilliks peavad parkimisautomaadid töökorras olema,” ütles Näkk.

Automaatide muretsemiseks korraldas linnavalitsus hanke, mille kohaselt hakatakse seadmeid rentima. Ühe automaadi igakuine rendikulu saab linnamajanduse osakonna juhi jutu järgi olema 360 eurot ja selle eest saab linn muretu lahenduse ehk seadmete omanik peab neid ka hooldama ja töökorras hoidma, vahetades näiteks välja ka kviitungite trükkimiseks vajaliku paberrulli, kui see otsa saab.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles