Linn kirjutas korstnasse 600 000 eurot sillaehituse kulu (4)

Copy
Pärnu linnavalitsus kandis maha ligemale 600 000 eurot, mis kulutati Pärnu uue silla arhitektuurivõistlusel esikoha saanud võistlustöö “Luik” elluviimiseks, mis aga osutus liiga kulukaks ja selle jätkamisest loobuti.
Pärnu linnavalitsus kandis maha ligemale 600 000 eurot, mis kulutati Pärnu uue silla arhitektuurivõistlusel esikoha saanud võistlustöö “Luik” elluviimiseks, mis aga osutus liiga kulukaks ja selle jätkamisest loobuti. Foto: Trilog Studio OÜ Ja Fidele Ehituse OÜ

Pärnu linnavalitsus otsustas maha kanda ligemale 600 000 euro eest tehtud töid, mis tehti seoses kolmanda autosilla esialgse, “Luige”-nimelise kavandiga.

Nii otsustati tunnistada kõlbmatuks ja kanda eelmise aasta lõpu seisuga maha osaühingute Trilog Studio ja Fidele koostatud Pärnu Raba–Laia tänava silla projekt, mille maksumus oli ligemale 534 000 eurot, osaühinguga Järelpinge Inseneribüroo silla eel- ja põhiprojekti ekspertiis, mis maksis 18 000 eurot, ligemale 14 000 eurose hinnasildiga, osaühingu Arpana Architects koostatud eskiislahendus ja advokaadibüroo Laarmaa sillaehitamise riigihanke õigusabikulud, mille maksumus ületas 18 000 eurot.

Nii suure summa mahakandmine ei läinud linnavalitsuse istungil sugugi lepase reega ja üheksast linnavalitsuse liikmest andsid sellele otsusele rohelise tule ainult kolm valimisliidu Pärnu Ühendab liiget. Hääletusel osalenud kaks Isamaa esindajat jäid erapooletuks ja neli Reformierakonna liiget hääletusel ei osalenud.

Kuna otsustamiseks läks vaja kohalolijate häälteenamust, siis kolmest häälest seekord piisas.

Tagasi üles