Pärnu Postimehe rahvas kolis uutesse ruumidesse

Pärnu Postimees
Copy

1998. aasta sügisel kolis Pärnu Postimehe toimetus hobuvankril Rüütli ärikeskusesse, mille akna all seisab lehe asutaja papa Jannseni pronkskuju. Need toad jäid uutele üürnikele.


Toimetus koos Postimees Grupi Pärnu kontori töötajatega asub nüüd Pärnu kontserdimaja ja muuseumi kõrval Aida 5 ärihoones.

Klienditeenindus asub maja esimesel korrusel ja sinna pääseb sisse nii Pika tänava kui kontserdimaja poolt. Lehte ja kuulutusi saab tellida ikka kella üheksast hommikul viieni õhtul. Lõunapaus on 13–13.30. Klienditeeninduse telefoninumber ja e-posti aadress jäid samaks (447 7090 ja levi@postimees.ee).

Toimetuse ja ülejäänud Postimees Grupi Pärnu kontori töötajate ruumid asuvad teisel korrusel.

Kolimine võeti ette, kuna üürileping Rüütli ärikeskusega hakkas lõppema ning nüüdisaegse kodukontoris töötamise võimaluse tõttu polnud enam nii palju ruumi vaja. Samuti on aastate jooksul vähenenud töötajate arv. Kaalukeeleks sai seegi, et Aida 5 ärikeskuse ruumid olid äsja läbinud põhjaliku uuenduskuuri.

Aida 5 ärihoone muuseumipoolsel uksel on huvitav silt, et tegu on H. D. Schmidti aidaga. See viitab 18. sajandil Pärnus tegutsenud laia haardega ärimehele Hans Diedrich Schmidtile. Peamiselt eksportis ta Lääne- ja Kesk-Euroopasse lina, lina- ja kanepiseemet ning puitu; importis Inglis- ja Saksamaalt koloniaalkaupu ja kangaid ning Prantsusmaalt veine. Ta rajas ka saeveski ja osales ühiskondlikus elus. Schmidt sündis Saksamaal Holsteinis, saabus Pärnusse 1728. aastal ning tema elupäevad lõppesid siin 1788. aasta jaanuaris.

Toimetus ei võta papa Jannseni pronkskuju uude asukohta kaasa.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles