Häädemeestele ei saa tuulikuid ehitada

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas.
Kõige enam on avalikkuse tähelepanu pälvinud Kaarma valla vaidlused perekond Sõnajala planeeritud tuulepargi rajamise osas. Foto: Ants Liigus

Windpower Eesti OÜ esitas Häädemeeste vallavalitsusele e-kirja (27.01.2009), millega palus seisukohta Häädemeeste alevikus asuvate Vaheri ja Uue-Kikka kinnistule tuulepargi rajamise ja võimalike piirangute osas.


Oluline on märkida, et Windpower Eesti OÜ e-kiri tuulepargi rajamise ja võimalike piirangute osas ei ole seotud Eesti Energia uuringuga, mis käsitleb tuuleparkide paigaldamise võimalust Liivi lahte ja piki Via Balticat, seisab Häädemeeste valla kodulehel www.haademeeste.ee.



Konsulteerinud eelnevalt keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni ja Pärnu maavalitsuse ametnikega ning ekspertidega, jõudis Häädemeeste vallavalitsus 03.02.1009 toimunud istungil arutelu tulemusel seisukohale, et tulenevalt piirkonna (sh Häädemeeste valla) arenguprioriteetidest, looduskaitselistest ja sotsiaal-majanduslikest piirangutest, ei ole tuulepargi rajamine Häädemeeste alevikus asuvatele Vaheri ja Uue-Kikka kinnistule võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles