Alar Laneman avab Kullerkupu erakonnast väljaheitmise tagamaid (13)

Copy
Alar Lanemani teatel ütles Martin Helme talle õhtul enne Pärnumaa ringkonna koosolekut, et ei taha näha Lanemani aseesimeheks kandideerimas, sest Helle Kullerkupu leer on halb.
Alar Lanemani teatel ütles Martin Helme talle õhtul enne Pärnumaa ringkonna koosolekut, et ei taha näha Lanemani aseesimeheks kandideerimas, sest Helle Kullerkupu leer on halb. Foto: Sander Ilvest

Mullu teist korda Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ridades riigikogu liikmeks valitud erusõjaväelane Alar Laneman esitab erakonnas puhkenud konflikti taustal küsimuse: kas on võimalik riigis demokraatiat arendada ise demokraatlik olemata?

Lanemani teatel paistis konflikt EKRE Pärnumaa piirkonna juhi Helle Kullerkupu ja erakonna juhi Martin Helme vahel järjest enam välja. Lanemani jutu järgi öeldi tallegi korduvalt, et Kullerkupp on keeruline isik. “Aga ma olen väga vähe näinud olulistel kohtadel aktiivseid inimesi, kes ei ole keerulised. Inimesed üldjuhul ongi – mina ütleks – heas mõttes keerulised,” pareeris ta.

Lanemani arvates tuleb inimest eelkõige hinnata töötulemuste järgi ja 11 aastat ringkonda tublilt juhtinud Kullerkupp väärib teistmoodi lahkumist. Laneman märkis, et tema teada on enamikul parteidel ringkonna struktuur tasustatud, aga Kullerkupp tegi erakonnatööd leivatöö kõrvalt.

Tagasi üles