"Issi saba" ja "issi pulgakomm" mudilase sõnavaras võiksid häirekella helisema panna

Copy
Anna Kristiina Lätt (vasakul) ja Raili Pärn (paremal) leiavad, et lapsevanemad võiksid laste nutielul silma peal hoida.
Anna Kristiina Lätt (vasakul) ja Raili Pärn (paremal) leiavad, et lapsevanemad võiksid laste nutielul silma peal hoida. Foto: Urmas Luik

Paari aasta eest jootis 32aastane mees oma 14aastasele bioloogilisele tütrele kodus viina. Hiljem, kui neiu oli juba joobes, katsus isa tema rindu ja suguelundeid. Möödunud aastal karistas kohus kriminaali viieaastase vangistusega, millest osa tuli veeta ka tegelikult trellide taga.

22aastane noormees pakkus paari aasta jooksul alaealistele poistele ja tüdrukutele viina. Pidude käigus kasutas ta vähemalt korra ära tüdrukute joobest tekkinud vastupanuvõimetust ja vägistas nad. See juhtum pole veel kohtus lahendini jõudnud, aga süüdimõistmisel on ette nähtud kuus kuni 15 aastat vangistust. 

Mainitud juhtumid on pisku alaealistega seotud seksuaalkuritegudest, millega Lääne prefektuur tegelnud on. Seda laadi raskete kuritegude kiirema lahendamise nimel loodi pea aasta eest Lääne prefektuuri lastekaitsegrupp, kus töötab seitse inimest, kellest neli on uurijad ja kaks koguvad infot.

Rohkem süvenemist kindlat liiki kuritegude puhul

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo lastekaitsegrupi juht Raili Pärn selgitas, et nende töö algab siis, kui saabub vihje või info juhtumi kohta. Siis kutsuvad nad lapse ülekuulamisele. Kuigi sisejulgeolekumajas on selleks eraldi tuba diivani ja pehmete mänguasjadega, eelistatakse vestelda lastemajas. 

Tagasi üles