Maasikakasvataja soovitab tänavu mustikamoosile panustada

Annika Auväärt
, ajakirjanik
Copy
Omaette kõnekas on see vaatepiltki: laupäeval kell pool kümme võtab suverütmis elav rahvas alles hoogu, et turule maasikasappa minna, kuid lett on juba tühi.
Omaette kõnekas on see vaatepiltki: laupäeval kell pool kümme võtab suverütmis elav rahvas alles hoogu, et turule maasikasappa minna, kuid lett on juba tühi. Foto: Annika Auväärt

Laupäeva hommikul kella poole kümne ajal käib suvepealinna turul juba vilgas kauplemine. Neid, kes ainult maasikaid pakuvad, on kaks. Zinaida talu leti ees lookleb pikk järjekord. Põrga talu perenaine Pille Mürk-Põrk müüb just viimased kolm kilo. Tühjade kastidega leti juurde astunud naine küsib, kas tõesti rohkem marju polegi. Ei ole. “Täitsa lõpp, nii väga tahaks maasikaid süüa,” väljendab ta nördimust.

Tühjade kastide vahel on üksnes üks karbitäis väljapraagitud marju. Müüja pakub, et võib need tasuta ära anda: sobivad moositeoks. Ostja leiab, et plekkide kõrvalt hammustades passivad nosimisekski, ja poetab karbi eest siiski kaks eurot.

Kirjeldatu näitab hästi, milline häda maasikaarmastajaid tänavu tabanud on. Pole juuligi veel, kuid hooaeg on paljudele kasvatajatele juba läbi. Kel talvevarud kogumata, neil on põhjust maasikapaanikaks.

Tagasi üles