Linn ei lükka Tammiste kassikoloonia likvideerimisele kiiremat käiku sisse

Copy
Vabatahtlikud arvasid kevadel, et Tammistes võib aiamaadel elutseda umbes 70 kassi või enamgi veel. Nüüdseks on selgunud, et nende hinnang pidas paika.
Vabatahtlikud arvasid kevadel, et Tammistes võib aiamaadel elutseda umbes 70 kassi või enamgi veel. Nüüdseks on selgunud, et nende hinnang pidas paika. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsuses võeti kevadel vastu otsus, et Tammistes aastaid elutsenud kassikoloonia likvideeritakse, kuid linna lepingupartner on mitmekümnepealisest karjast ära viinud vaid pisut üle kümne. Vabatahtlikud ühendused aitasid samal ajal halbadest tingimustest minema üle poolesaja kiisu. Linnavalitsus ei kavanda sellegipoolest ühtegi otsustavat sammu, et kasside paljunemisele Tammiste aiamaadel lõpp teha.

Pärnu loomade varjupaik oli juuli viimaste päevade seisuga aiamaadelt minema toimetanud 13 kassi, kellest koju või hoiukoju polnud läinud mitte ükski. Vabatahtlikud loomaorganisatsioonid on enda kinnitusel aga ajutise või püsiva kodu leidnud üle poolesajale Tammiste kiisule, kelle hulgas palju kassipoegi. Terve hulk kasse elutseb aga aiamaadel edasi ja jätkub loomade paljunemine.

Vabatahtlikud on jätnud praegu kõrvale isaste kasside püüdmise, sest hoiukodusid napib ja loomi pole kuhugi panna, keskendutakse kassipoegadele ja nende emadele.
Vabatahtlikud on jätnud praegu kõrvale isaste kasside püüdmise, sest hoiukodusid napib ja loomi pole kuhugi panna, keskendutakse kassipoegadele ja nende emadele. Foto: Mailiis Ollino
Tagasi üles