Galerii Jakobsoni preemia laureaadi töökaustiku vahel on 150 aasta tagused kõned

Õnnitlejate lilled, tänukiri ja ärkamisaja suurkuju Carl Robert Jakobsoni bareljeefiga nimeline auhind mahtusid vaevalt ära kahe Pärnumaal esiletõstetu käte vahele. Pärnumaa parim põllumees, OÜ Selja agronoom Katrin Tiimann ning haridus- ja kultuuritöötaja, Kilingi-Nõmme rahvatantsuõpetaja Eve Sinijärv said esimesest kohmetusest jagu ning tänasid neid, kelle märkamine viis neid Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) tunnustuseni. Nende kõrval särasid Pärnumaa kauni kodu konkursi laureaadid, kes loovad ilu enda ümber ja ärgitavad teisigi tegutsema.

Kurgja talumuuseumi veskis puhusid Linnutaja naised torupillid hüüdma, avades kodumaakonna aasta olulisima väärtustest ja tavast kantud ürituse. Sellele viitas sõnajärje võtnud kultuuritegelane Ants Välimäe meenutusega, et 1989. aastast antakse Kurgja-Linnutaja talu rajanud Jakobsoni mälestuseks ning tema aadete ja pärandi tähtsustamiseks välja preemiat.

Reedesel üritusel tunnustas POL viimaste aastate tava kohaselt maakonna kahe konkursi, Pärnumaa kauni kodu ja Jakobsoni-nimelise preemia laureaate.

Jakobson oli kirjamees, põllumeeste õpetaja, ilu- ja tarbeaedade rajamise ärgitaja.

Tagasi üles