Supelsaksad pälvisid parima kohviku tiitli

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvikupidamine tähendab Anna Huimerinnale, et mõelda-tegutseda tuleb 24 tundi ööpäevas.
Kohvikupidamine tähendab Anna Huimerinnale, et mõelda-tegutseda tuleb 24 tundi ööpäevas. Foto: Urmas Luik

Neljapäeva õhtul kuulutati Teletorni kohvikus välja „Hõbelusika“ üle-eestilise gastronoomiakonkursi võitjad, kus parima kohviku tiitli pälvis Supelsaksad.

„Hõbelusika“ konkursi raames hinnatakse kohvikuid mitme kriteeriumi alusel, kaasa arvatud pakutavate toodete ja teeninduse kvaliteet ning atmosfäär, mis mõjutavad kohvikukogemust tervikuna. Kolmest eelmise aasta lõpus välja valitud väga heast kohvikust otsustas ˛ürii parima kohviku tiitliga pärjata Pärnus asuvat kohvikut Supelsaksad.

Peamised kriteeriumid, millega „Hõbelusika“ konkursi nominendid teistest eristuvad, on maitseelamus, teenindus ja atmosfäär.

Nende kriteeriumide kõrgel tasemel ja stabiilse täitmisega paistsid silma nii Supelsaksad, Werner kui Café More, teatas „Hõbelusika“ konkursi korraldaja Margit Kirsipuu.

“Teen suure-suure kummarduse oma personalile ja tänan neid,” kommenteeris võitu Supelsakste kohviku nooruke perenaine Anna Huimerind. Kaks ja pool aastat Pärnu randa suunduval peatänaval tegutsenud kohvik on püüdnud hoida oma taset, millest annab tunnistust nii arvukas püsiklientuur kui „Hõbelusika“ tiitel.

“Et taset hoida, tuleb silmas pidada korraga palju detaile. See on igapäevane töö, mis kestab 24 tundi ööpäevas,” lausus Huimerind. “Kulutusi oleks ju tore kokku hoida, aga me ei tee seda. Ei tohi alla anda ja mõelda, kuidas saaks odavamalt või väiksema vaevaga. Toit peab olema võimalikult värske, ei taha pakkuda külmutatud toitu ega keemiat,” kirjeldas kohvikupidaja oma põhimõtteid.

Huimerind väärtustab head teenindust ja ütleb, et kõva häälega öeldud “tere” ja naeratus on esimesed asjad, mis külastajat vastu peaksid võtma. “Valime teenindajaid hoolikalt,” lausus ta ja lisas, et kogu personaliga külastatakse teisigi tasemel toitlustusasutusi Eestis, et tekiks võrdlusmoment. “Soovitan julgelt Pärnu söögikohti – alati on tasemel Lime Lounge ja Papli kohvik,” tõi ta näite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles