Pööre Mullune uppumine veekeskuses: Tallinna ringkonnakohus lubab Tervise Paradiisi kohtu alla anda (7)

Copy
Mullu 11. märtsil kell 16.13 sai politsei teate Pärnus Side tänaval veekeskuses vee alla vajunud mehe kohta.
Mullu 11. märtsil kell 16.13 sai politsei teate Pärnus Side tänaval veekeskuses vee alla vajunud mehe kohta. Foto: Urmas Luik

Kuigi Pärnu maakohus tulistas prokuratuuri süüdistuse sõelapõhjaks, otsustas Tallinna ringkonnakohus nüüd, et saab küll Tervise Paradiisi ettevaatamatusest surma põhjustamise süüdistusega kohtukulli ette saata.

Mullu märtsis uppus Pärnus Tervise Paradiisis 27aastane Kristjan, kes sõpruskonnaga oli tulnud kevadisse suvepealinna aega veetma. Prokuratuur esitas süüdistuse ettevaatamatusest surma põhjustamises osaühingule Tervise Paradiis ja ühele selle töötajaist. Pärnu maakohus saatis eelistungil 19. juunil süüdistuse aga prokuratuuri tagasi.

Pärnu maakohtunik Indrek Nummert teatas eelistungil, et temal on kahtlused Tervise Paradiisile kui juriidilisele isikule esitatud süüdistuse suhtes, kuna selles on vastuolu. Ta märkis, et ettevõttele on esitatud täpselt samasugune süüdistus nagu veekeskuse töötajale. Samal ajal oli asutus loonud ametijuhendid ehk määranud nõuded, millised peavad olema töötaja oskused. Kohtunik tõstatas küsimuse: kuidas saab panna süü ettevõttele, kui veekeskuse ohutu külastuse eeldused on olemas, kuid töötaja ei täida oma kohust?

Nummert selgitas, et kohus saab menetlusse võtta üksnes neid süüdistusi, mis vastavad nõuetele ehk süüd tõendavad faktilised asjaolud.

Prokuratuur kaebas 2. juulil maakohtu määruse ringkonnakohtusse.

Tallinna ringkonnakohus rahuldas eile prokuratuuri kaebuse, tühistas Pärnu maakohtu 19. juuni määruse ja saatis süüdistusakti Pärnu maakohtule kohtuliku eelmenetluse jätkamiseks samas kohtukoosseisus.

Tagasi üles