Kaart Valgeranna puhkemajanduses valitseb kaos (1)

Suvel sõidab Valgeranda puhkajaid lähemalt ja kaugemalt, erinevalt Pärnu linnast, saab siin tasuta parkida. 
Suvel sõidab Valgeranda puhkajaid lähemalt ja kaugemalt, erinevalt Pärnu linnast, saab siin tasuta parkida. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehe toimetuse poole pöördunud pärnakal on mure Valgeranna puhkemajanduse pärast. "Seal pole ühtegi infotahvlit, mis lubatud ja mis keelatud, peale hobuste ja koerte kodukorra," viitab ta ranna Audru poldri tagusele osale, kus veel augusti hakul oli sadu telkijaid, kuid ei ühtegi prügikasti, käimlat ega lõkkekohta. "See pole õiglane käitumine ametnikelt, kes saaksid olukorda parandada. Mänguväljaku ja spordiplatsi rajamiseks piirkonnas on võimalust, aga heakorra jaoks null. Masendav suhtumine!" Valgeranna männikus asuva riigimetsa majandamise keskuse (RMK) puhkeala suhtes tuleb samuti etteheiteid.

Valgeranna puhkekoha üks varjualune ja lõkkease (katastriüksus Audru metskond 25) ja Audru poldri tagune rand (Laheselja) kuuluvad RMK-le. RMK pole Valgeranda rajanud suuremat puhkeala, nagu on näiteks Lemmes, Krapil, Matsirannas või Perakülas, seoses looduskaitseliste piirangutega.

Osa Valgeranna metsast on renditud seikluspargile, alal saab mängida kettagolfigi, ent metsavääriselupaigad ei luba puhkeala laiendada. Olulisim piirav tegur puhkevõimaluste arendamisel on RMK külastusala juhi Riho Männiku väitel asjaolu, et piirkonnas avastati kõrgeima kategooria kaitsealuse liigi elupaik.

Tagasi üles