Kohati möllab raju: Pärnu sai teise taseme ilmahoiatuse

Copy
Pärnumaal puhub täna ja homme eelkõige väga tugev tuul.
Pärnumaal puhub täna ja homme eelkõige väga tugev tuul. Foto: Urmas Luik

Ilmateenistuse hoiatuse järgi toob tuul toob endaga kaasa puude murdumist ja elektrikatkestusi ning häirib laevaliiklust.

Teise taseme ilmahoiatus kehtib kolmele Lääne-Eesti maakonnale ja saartele, nende seas Pärnu maakonnale. Teise taseme hoiatus tähendab, et ilm on ohtlik.

Prognoosi järgi puhub reedel lõuna- ja edelatuul puhanguti 15-20, rannikualadel kuni 25 meetrit sekundis. Lääne-Eestis on äikest ja tugevat sadu. Öösel vastu laupäeva püsib tormine edelatuul puhanguti kuni 20, rannikul 25 meetrit sekundis.

Asukohapõhise prognoosi järgi tuleb Pärnus tugevam sadu kella 21 ajal, siis sajab maha 3,6 millimeetrit vihma. Kella 23ks sadu vaibub ja uuesti hakkab sadama kella 6 ajal hommikul.

Vaatamata rajule ilmale Pärnus mitmes paigas toimuv valgusfestival siiski ära ei jää ja etendused toimuvad. Festivali korraldaja Orivka Reilend tähendas, et tiim on ilmateadet jälginud terve päeva ja kõige hullem tundub möödas.

Päästeameti soovitused tormi ajaks:

Püsi siseruumides.

Ära sõida autoga. Kui sõit on vältimatu, tangi auto ning võta kaasa laetud mobiiltelefon.

Sõidukit juhtides vali sobiv kiirus. Arvesta, et teele võib takistusi kukkuda.

Tugeva vihma korral peata sõiduk teeserval ning lülita sisse ohutuled.

Hoia eemale maha langenud elektriliinidest. Teavita neist Elektrilevi rikketelefoni numbril 1343 ja eluohtlikest olukordadest häirekeskust numbril 112.

Inimvigastuste ja otsest ohtu põhjustavate purustuste korral helista hädaabinumbril 112.

Elektrikatkestusest või ohtlikust olukorrast saab teada anda ka veebirakenduses MARU. Samuti saab sealt infot rikke likvideerimise prognoositava aja kohta.

Märksõnad

Tagasi üles