PILDID Parimad korteriühistud 2024: kõige kaunim koduümbrus asub Pärnus

Copy
Peaauhinnaga "Ilus koduümbrus 2024" pärjati KÜ Uus-Sauga 41a Pärnu linnas.
Peaauhinnaga "Ilus koduümbrus 2024" pärjati KÜ Uus-Sauga 41a Pärnu linnas. Foto: EKÜL

Eesti korteriühistute liidu (EKÜL) suurfoorumil valiti tänavused parimad korteriühistud. Juba 20. korda selgusid parimad kolmes kategoorias: ilus koduümbrus, parim korteriühistu juht ja edukaim renoveerimisprojekt.

Peaauhinnaga "Ilus koduümbrus 2024" pärjati KÜ Uus-Sauga 41a Pärnu linnas. "See pole ainult koduks 36 korteri pererahvale, vaid maja ümber pakub silmailu ka läbimõeldud taimevalik,“ tunnustas EKÜLi juhatuse liige Urmas Mardi.

Peaauhinnaga "Ilus koduümbrus 2024" pärjati KÜ Uus-Sauga 41a Pärnu linnas.
Peaauhinnaga "Ilus koduümbrus 2024" pärjati KÜ Uus-Sauga 41a Pärnu linnas. Foto: EKÜL

Haljastas RL-Design OÜ, kuid korrastavad ja hoolitsevad selle eest majaelanikud ise. Lillede valikul lähtutakse põhimõttest, et õieilu jaguks igal aastaajal. Majaelanikke ja külalisi rõõmustab esinduslik valik rododendroneid, hortensiaid ja elupuude väikevorme.

Lillede valikul lähtutakse põhimõttest, et õieilu jaguks igal aastaajal.
Lillede valikul lähtutakse põhimõttest, et õieilu jaguks igal aastaajal. Foto: EKÜL

Nagu varemgi sõelus auhinnasaajad välja konkursi komisjon ja selgi korral jagati peale peaauhindade silmapaistvatele korteriühistutele ja ühistujuhtidele välja eriauhindu.

Võitjate ühispilt.
Võitjate ühispilt. Foto: Marko Mumm

Tänukirja südamega tehtud töö eest korteriühistu juhina pälvis Pärnumaalt KÜ Selja tee 2 staažikas juht Vilme Kullerkupp Tori vallast Sauga alevikust. Tänukirja "Innovaatiline lahendus korterelamu renoveerimisel“ sai KÜ Kooli tn 7b Sindi linnas. 

Mardi ütlust mööda paistis tänavusel korteriühistute konkursil erakordselt silma osalejate soov olla oma maja renoveerimisega teistelegi korteriühistutele eeskujuks ja innustajaks. “Karta pole midagi, võita aga moodne, soe, mugav ja säästlik kodu,“ lausus ta.

Auhinnasaajaid iseloomustab tihe ja tulemuslik koostöö nii kohalike omavalitsuste kui ka korterelamuid renoveerinud ettevõtetega. “Tänavusel korteriühistute konkursil osalejad tõstsid esile renoveerimisega saadud energiasäästu ja head sisekliimat, sujuvat renoveerimisprotsessi, aga ka maja välisilme muutust ja kinnisvara väärtuse tõusu,“ märkis Mardi.

EKÜLi juhatuse liikme jutu järgi tuleb tunnustada ka ühistuid, kes aastate jooksul on kogunud märkimisväärsed summad remondifondi, mida renoveerimisel omafinantseeringuna kasutada: väga mitmel ühistul oli see summa 100 000 euro ringis või isegi üle selle.

Tagasi üles