Keskranda plaanitav hotellikompleks sai ehitusloa, aga arendaja ei löö veel koppa maasse (1)

Copy
Ranna puiestee 7 arhitektuurikonkursil võitis esikoha võistlustöö "Düün".
Ranna puiestee 7 arhitektuurikonkursil võitis esikoha võistlustöö "Düün". Foto: Skad Arhitektid OÜ

Rannahotelli kõrval Pärnu keskranna veerel tühjana seisvatel Ranna puiestee 7 ja 9 krundil, mis laiuvad ligemale 18 000 ruutmeetril, võib juba mõne kuu pärast alata spaahotelli ning konverentsi- ja vabaajakeskuse ehitus, sest linnavalitsus väljastas mõlemale kinnistule ehitusloa.

Kompleksi arendava Brackmann Arenduse plaanide kohaselt rajatakse Ranna puiestee 7 krundile ligemale 5000ruutmeetrine konverentsi- ja vabaajakeskus. Ranna puiestee 9 krundile kerkib ligemale 5500ruutmeetrine hotell.

Mõlema arhitektuurilahendus leiti konkursi käigus. Kaks aastat tagasi toimunud konverentsi- ja vabaajakeskuse arhitektuurikonkursil pälvis esikoha arhitektide Sten Aderi, Maarja Elm-Sadama ja Rasmus Soonvaldi ideekavand “Düün”, 2018. aastal toimunud spaahotelli arhitektuurikonkursil tunnistati 34 võistlustöö seast võitjaks Urbeli kavand “Brackmann”.

Brackmann Arenduse juhatuse liikme Sari Sopaneni sõnutsi plaanitakse ehitusega alustada siis, kui mõlemad hooned on lubatud ehitada vastavalt arendaja plaanidele ja vajadustele.

“Ranna puiestee 7 puhul on tekkinud olukord, kus arendajal ja linnaametnikel on olnud erinev arusaam hoone kõrgusest ja mahust,” selgitas Sopanen. “Suuri erinevusi arvamustes pole, kuid selguse huvides on kokku lepitud, et Ranna puiestee 7-le tuleb koostada uus detailplaneering, mis on juba algatatud. Linn on lubanud, et protsess sujub kiiresti, ja seda me ka loodame.”

Tagasi üles