Septembri kinnistu vastne omanik tahab Pärnusse tuua rahvusvahelise hotelliketi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Ranna puiestee 7 ja 9 kinnistu pindala on peaaegu 18 000 ruumeetrit.
Pärnu Ranna puiestee 7 ja 9 kinnistu pindala on peaaegu 18 000 ruumeetrit. Foto: Mailiis Ollino/Pärnu PM

Mullu suvel Euroopa suurimas puidugraanulite tootjas Graanul Invest osaluse müünud ja sellega hinnanguliselt ligemale miljard eurot teeninud Eesti suurärimehed ostsid Pärnu keskrannas pikalt tühjana seisnud magusad kinnistud ja kavatsevad rajada sinna hotelli ja konverentsikeskuse.

Graanul Investi eelmisele suurosanikule Anders Andersonile ja Andres Rätsepale kuuluv osaühing Apalta Holding ostis nii varem Wendre omanikule Peter Hundile kuulunud ligemale 11 800ruutmeetrise Ranna puiestee 9 kinnistu kui Tartu taustaga ettevõtjate Raivo Ranna, Aivar Tuulbergi ja Urmas Uustali omanduses olnud pea 6000ruutmeetrise kõrvalkinnistu Ranna puiestee 7 ning plaanib rajada sinna hotelli ja konverentsikeskuse.

Ranna pst 9 plaanivad uued omanikud minna edasi 2018. aasta arhitektuurikonkursil 34 töö seast võitjaks tunnistatud Emil Urbeli kavandiga “Brackmann”, mis näeb sinna ette 5500ruutmeetrise hotelli.

“Hotell on kavandatud ligemale 200 toaga ja meie soov on tuua Pärnusse tuntud rahvusvaheline hotellikett, milletaoline suvepealinnas praegu  veel puudub,” ütles Apalta Holdingu juhatuse liige Andres Rätsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles