Saada vihje

Kuhu sööma minna? Pärnu südalinnas jõulude ajal avatud restoran teeb kummarduse Itaalia köögile

Copy

Õigete asjaolude kokkulangemisel võivad olla üpris ootamatud tagajärjed: eelmiste jõulude ajal Itaalias Toscanas sealsetest toitudest ja külalislahkusest lummatud ning pärast seda Pärnu linnavalitsuse kodulehel konkursside küljele sattunud Merli Liidemaa pani liidetavad kokku ja summana avas tänavu jõuludeks Pühavaimu tänaval Itaalia toite-jooke pakkuva restorani Borgo.

“Avastasin linnavalitsuse kodulehel kuulutuse, et mõne päeva pärast lõpeb Pühavaimu tänava ruumide rendile andmise konkurss,” meenutas hiljutisest Itaalia reisist ja sealsetest imemaitsvatest toitudest vaimustunud Liidemaa, kuidas tal tekkis mõte importida tükike saapamaa parimatest paladest ja sealsest külalislahkusest Eesti suvepealinna peauulitsa äärde. Avamaks siin söögikoht, mis pakuks armastusega valmistatud pitsat, pastat ja head veini ning kus iga sisseastuja tunneks ennast oodatuna. “Kirjutasin kolme päevaga valmis äriplaani, linnavalitsusele see meeldis ja nüüd me siin olemegi,” tõdes Liidemaa.

Borgo perenaise jutu järgi oli see üpris hullumeelne ettevõtmine, arvestades seda, et sel ajal tuli asjatada koos kõhus kasvava ilmakodanikuga. Liiati polnud tal esimese hooga õrna aimugi, kellega koos sellisele seiklusele vastu minna, aga silme ette seatud siht tundus nii õige, et kahtlustele ruumi ei jäänud.

Nii leidiski ta ennast olukorrast, kus ägedana tunduv idee oli saanud rohelise tule ja tuli kokku panna meeskond, kellega unistus ellu viia ja kohas õige atmosfäär luua.

Juba rendikonkursi ajal tekkis Liidemaal, kelle teine kirg on sisekujundus, silme ette pilt uue restorani interjöörist alates mööblist kuni värvivalikuni.

“Mulle on väga tähtis, et Borgo interjöör peegeldaks kõike, mida ma Toscanas kogesin,” seletas perenaine, lisades, et eesmärk oli ei liiga peen ega ka tavaline sisekujundus. “Teadsin, et seinal peab olema suur pilt. Sellest hakkasid järgmised asjad, nii värvid kui materjalid, ise jooksma.”

Liidemaa sõnutsi vajab restorani sisemus veel viimistlemist. Õige pea lisanduvad interjööri oliivipuud, mis annavad edasi Vahemere-äärset meeleolu.

Tagasi üles