Argentum Vox naasis Euroopa festivalilt kuldmedaliga

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neidudekoor Argentum Vox.
Neidudekoor Argentum Vox. Foto: Erakogu

Toomas Volli juhendatav neidudekoor Argentum Vox naasis Euroopa suurimalt noortekooride festivalilt Neerpeltist Belgias esimese koha ja kuldmedaliga cum laude ehk kõrgeima tunnustusega.

Cum laude tähistab seda, et Pärnu lauljad pälvisid oma esituse eest väga kõrgeid punkte. Medaliga anti kaasa sertifikaat.

Juba 60 aastat toimuval festivalil, kus osales tuhandeid lauljaid ja kokku üle saja koori veerandsajast riigist, võisteldi mitmes kategoorias, Pärnu koor kuni 25aastaste lauljate kategoorias. Võistulaulmised toimusid kategooriate kaupa linna eri paigus, nii kultuurikeskustes kui kirikutes.
“Ma kuidagi tundsin, et meie tüdrukud olid festivali lemmikud. Neil õnnestus suurepäraselt happening-kontsert, kus valiti kuus koori, kes ühel õhtul laulsid suures spordihallis tuhandetele pealtvaatajatele koos 80pealise noorteorkestriga.

See oli popmuusika kontsert, kus kooride vahel olid ära jagatud popmuusika eri kümnendid. Ühisteosena kõlasid tuntud laulude popurriid, näiteks muusika filmist “Nunnad hoos”, kus peaosa mängis Whoopi Goldberg, või Goldplay “Viva la Vida”.

Argentum Vox oli esitamiseks valinud filmimuusikast “Mamma Mia!” samanimelise laulu ja laulu Läti a cappella ansambli Cosmos repertuaarist.

“Meil oli niisugune menu, et olime fotograafide lemmikud, tänaval peeti kinni, teiste maade kooride dirigendid patsutasid tunnustavalt õlale ja ahhetasid,” kirjeldas Voll.

Eestlastega sooviti sõlmida kontakte, küsiti nende noote ja tõlkeid eestikeelsetele tekstidele ning pärnakate kava vastu tunti elavat huvi. Sealjuures soovis pärnakate laulude noote endale jätta festivali rahvusvaheline žürii.

“Arvan, et kõige määravam oli tüdrukute endi mõnus feeling, nende valmisolek ja lavaline löövus,” avaldas koorijuht.

Festivali viimasel õhtul toimus kategooriate võitjate kontsert, kus aplaus ei tahtnud lõppeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles