Diakooniakeskus alustab lastehoiuga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu diakooniakeskus Rüütli 25 hakkab pakkuma laste lühiajalise hoidmise teenust, lapse saab hoidjate juurde jätta äripäeviti maksimaalselt kolmeks ja pooleks tunniks. Oodatud on ka puudega lapsed ja vene keelt kõnelevad põnnid, vajadusel tulevad hoidjad lapse juurde koju.

Lastehoius mängitakse ja jutustatakse lugusid, arendatakse laste käelist tegevust ja tegeldakse muusikaga. Esialgu saab korraga hoidu võtta viis tervet või kolm puudega last. Lastehoius töötab kaks hoidjat, juunis lisandub veel kaks.

“Selline lastehoid võimaldab vanematel käia arsti juures, juuksuris, koolitustel või veidi puhata ja omaette olla,” rääkis diakooniakeskuse juht Erika Kukk. “Otsime parasjagu toidupangale uusi ruume ja kui praegused ruumid vabanevad, saame hoidu võtta rohkem lapsi.”

Raske või sügava puudega laste vanematel on võimalus soovi korral küsida riigilt lapsehoiuteenuse rahastamist, selleks tuleb esitada vastav taotlus Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakonnale. Riigi rahastatava lapsehoiuteenuse piirmäär on raske või sügava puudega lapse kohta 371 eurot kalendriaastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles