Järjekordne petuskeem

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu haigla teatel katsetati nende asutuse telefonil helistadest petuskeemi, kus tagasihelistamiselt satutakse tasulisele numbrile. Seekord petturitel raha saada ei õnnestunud.

„Eile helistati Pärnu haigla kantseleisse väidetavalt Suurbritannia avalikust teenistusest ja nõuti resoluutselt, et tagasiside saamiseks tuleks neile tagasi helistada. Kiirkontrollil selgus, et tegemist on tasulise numbriga,“ kirjeldas Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.

Amur hoiatas, et kui kellegi telefonile helistab inglise keeles kõnelev mees- või naiskodanik, kasutades telefoninumbrit 000441782630200, siis on soovitav kõnet mitte vastu võtta ega tagasi helistada, kuna suure tõesusega on tegemist petukõnega ning tagasi helistamisel võib tekkida rahaline kohustus.

Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juhi Nils Sempelsoni sõnade kohaselt on mujalgi Lääne prefektuuris selliseid juhtumeid olnud. „Teada on, et mõned kõned on vastuvõtmisel tasulised, teise variandina tehakse vastamata kõned ja samuti palutakse tagasi helistada. Reeglina on tegemist pikkade välismaiste telefoninumbritega,“ märkis Sempelson.

Kui number tundub kuidagi väga kahtlane ja pikk ning te ise teadupärast välismaist kõnet ei oota, soovitab politsei kindlasti selliseid kõnesid mitte vastu võtta ja samuti mitte tagasi helistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles