Pärnu rand saab kotkalipu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu randa heisatakse tänavugi kotkalipp.
Pärnu randa heisatakse tänavugi kotkalipp. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

MTÜ Hoia Eesti Merd andis Pärnu rannale kotkalipu heiskamise õiguse. Kotkalipp heisatakse Pärnu keskrannas homme, rahvusvahelisel keskkonnakaitse päeval.

2010. aastal algatas MTÜ Hoia Eesti Merd kotkalipu liikumise, mille tulemusel saavad sadamad, rannakülad, rannad ja ujuvalused esitada taotlusi lipu heiskamiseks. Kotkalipu kasutamisõigus on märk sellest, et lipuomanik suhtub hoolikalt merega seonduvasse loodusesse ja ümbritsevasse keskkonda.

1993. aastal asutatud MTÜ Hoia Eesti Merd (HEM) on mittetulunduslik organisatsioon, mille eesmärk on aidata kaasa Eestit ümbritseva mere, rannikualade, saarte ning siseveekogude loodusliku tasakaalu ja omapära säilimisele ning puhtuse tagamisele. HEMi tegevus on suunatud nii neile, kes omavad ja haldavad väikesadamaid, randu ja väikesaari, kui ka neile, kes neid paiku külastavad.

Peale Pärnu ranna lehvib sel aastal kotkalipp Kuressaare ja Pirita rannas ning 16 sadamas.
 
Kotkalipp asendab senist sinilipu liikumist Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles