Pärnu linnapea otsustab parteisse astumise järgmisel aastal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapeadest teenib suurimat palka Pärnu meer Toomas Kivimägi.
Linnapeadest teenib suurimat palka Pärnu meer Toomas Kivimägi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnus omanimelise valimisliidu eesotsas eelmistel kohalikel valimistel võimule pääsenud Toomas Kivimägi langetab otsuse, kas jätkata valimisliidus või astuda mõne partei liikmeks, järgmise aasta algul.
 

Kuigi kohalike omavalitsuste volikogude valimised toimuvad alles järgmise aasta 20. oktoobril, päritakse Pärnus järjest sagedamini, mis saab Toomas Kivimägi valimisliidust. Kivimägi jutu järgi on  isegi valimisliidu liikmed küsinud, kas ta annab lõpuks erakondade survele järele ja viib kellelegi neist avalduse või jätkab valimisliit, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"See on kindlasti üks võimalus ja see on ka tõepoolest põhjus, miks ma olen saanud võimalikult lihtsalt erakondadele need ettepanekud üles öelda. Aga tänaseks päevaks tõesti me ei ole seda otsust langetanud," ütles Kivimägi. Valimisliit teeb tema sõnul lõpliku otsuse tuleva aasta alguses.

Pärnu linnavolikogu aseesimehe Väino Hallikmägi arvates on valimisliidud põhjendatud vaid väiksemates omavalitsustes. "Aga näiteks Pärnu-suguses linnas, mina olen kindlalt veendunud, võiks olla ainult erakonnad. Valimisliitude osalemine teeb pildi häguseks, hämaraks, mingil määral vastutus kaob. See on nagu projektipõhine valitsemine," selgitas kunagine linnapea.

Isamaa ja Res Publica Liidu Pärnu osakonna juht Peeter Prisk tõdes samuti, et erakonnad kannavad vastutust oma otsuste eest pikki perioode.

"Ma täiesti mõistan ja saan aru, et valimisliidud segavad suuri erakondi. Aga arvan, et selline demokraatia ja paljusus, ka valikuvõimalus inimestel on siiski tänasel päeval oluline. Ega meie valimisliit sõua vastuvoolu sellele, mida vabariigi valitsus ja parlamendierakonnad teevad," kommenteeris Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles