Pärnu linn kavatseb sünnitoetuse korda muuta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus saatis volikogule arutamiseks eelnõu, mille vastuvõtmisel saaksid lapse sünnitoetuse teise ja kolmanda osa ka need pered, kus abikaasa end hiljem Pärnusse registreerib.

Selle aasta algusest maksab Pärnu linn 300 euro suurust lapse sünnitoetust vaid peredele, kus nii ema kui isa, üksikvanem või lapsendaja on lapse sünniaasta 1. jaanuari seisuga rahvastikuregistri andmetel Pärnu elanikud. Laps peab Pärnu elanik olema sünnist alates ja elama toetuse taotlejaga ühel aadressil.

Kui lapse sünnitunnistusel on isaks märgitud inimene, kelle rahvastikuregistri järgne elukoht pole Pärnus, toetust ei saa. Kui lapse sünnitunnistusele pole isa märgitud, on naine üksikvanem.

Toetus makstakse välja kolmes osas: 100 eurot pärast lapse sündi, 100 eurot lapse aastaseks ja 100 eurot lapse kaheaastaseks saamisel. Raha saab üksnes siis, kui mõlemad vanemad, üksikvanem või lapsendaja on rahvastikuregistri andmetel katkematult Pärnu linna elanikud alates lapse sünniaasta 1. jaanuarist kuni lapse kaheaastaseks saamiseni ja laps alates sünnist kuni kaheaastaseks saamiseni.

Nüüd kavatseb linnavalitsus anda võimaluse ka neile peredele, kus lapsevanemad polnud lapse sünniaasta 1. jaanuaril Pärnusse registreeritud. Kes aasta jooksul sissekirjutusnõuded täidavad, saavad osa sünnitoetuse teisest ja kolmandast osast.

“Anname võimaluse andmete täpsustamiseks ja sünnitoetuse järgnevate osade saamiseks,” põhjendas linnapea Toomas Kivimägi muudatust sünnitoetuse maksmisel. “Kui näiteks sel aastal sündinud laste puhul 1. jaanuari 2012 seisuga mõlemad vanemad ei omanud elukoha kandena Pärnut, siis korrastades andmed selle aasta jooksul ja omades elukoha kandena mõlema vanema puhul Pärnut seisuga 1. jaanuar 2013, tekib õigus saada osa sünnitoetuse teisest osast (100 eurot) ja ka kolmandast osast (100 eurot). Viimast siis jällegi eeldusel, et 1. jaanuari 2014 seisuga omavad mõlemad vanemad elukoha kandena Pärnut.”

Kui Pärnus elava lapse isa end järgmisel aastal Pärnusse registreerib, saab ta osa üksnes sünnitoetuse kolmandast osast. Seega on kasulikum end juba tänavu Pärnusse sisse kirjutada, et nii teist kui kolmandat sünnitoetuse osa saada.

Volikogu heakskiidu korral jõustuvad muudatused selle aasta 1. juulist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles