Noori fotosõpru oodatakse laagrisse

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

12.–19. augustini korraldatakse Pärnus fotohuvilistele noortele linnalaager, kus toimuvad töötoad, pildistamised ja ettevalmistused ühisnäituseks.

Ürituse korraldab MTÜ Kultuur Aitab Hingata, mille juhatuse liikme ja projektijuhi Merli Antsmaa teatel on linnalaager mõeldud noortele vanuses 13–17 eluaastat. Projekti nimi on „Foto minult sinule“.

Oodatud on kuni 20 osalejat Pärnu maakonnast. “Kogu ettevõtmise eesmärk on edastada noorte visioon keskkonnast, kus nad elavad,” tutvustas Antsmaa. “Ettevõtmise lõpetab septembris Pärnu keskraamatukogus noorte töödest kokku pandud näitus. Talvel on plaan liikuda näitusega laagris osalenud õpilaste koolidesse.” Tegevus toimub Pärnu linnas ja raamatukogus. Üheskoos mõeldakse, missugusena paistab Pärnu linn, saadakse teada, mis on pinhole-kaamera ja kuidas seda teha ning kas ühe korra kaameratega saab head pilti.

Linnalaagris lähenetakse fotograafiale põneva nurga alt ja tehnilised eelteadmised pole vajalikud.

“Viimasel ajal on siinmail palju arutletud kultuuri ja tegutsemisvõimaluste üle Pärnu linnas. Soovime aidata noortegrupil esitada oma ettekujutust olukorrast praktilise tegevuse kaudu. Mis on samal ajal nähtav ning mõistetav ka teistele,” selgitas laagri korraldaja.

Laagris osavõtumaksu pole ja soovitav on digifotokaamera olemasolu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles