Andekaid lapsi väärtustab väikegi tunnustus

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Kärt Koosapoeg huvitub kunstist, tegeleb kergejõsutiku ja tantsuga. Neiu suurim soov on oma töödest näituse koostamine ja stipenidumiraha aitaks tal seda unistust täita, et pilte raamida.
Pärnu sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilane Kärt Koosapoeg huvitub kunstist, tegeleb kergejõsutiku ja tantsuga. Neiu suurim soov on oma töödest näituse koostamine ja stipenidumiraha aitaks tal seda unistust täita, et pilte raamida. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu keskraamatukogu päikesest kullatud saali kogunesid laupäeval lapsed, kellel hästi õppimise kõrvalt jagub tahtmist käia huviringis ning olla mitmel alal tulemuslik.


Kümnendat korda kuulutas Zonta Pärnu klubi välja projekti “Andekas laps” stipendiaadid, tänavu kümme suurperedest pärit või üksikvanema kasvatada noort.



Klubi president Raja Õnnik alustas stipendiumi sertifikaatide üleandmist Kilingi-Nõmme gümnaasiumi abituriendist Anni Kullist, innustamaks neljalapselisest perest pärit neiu rahvatantsu- ja spordihuvi.



Tahe ja huvi

Anni koolivend Sten Kasela kasvab kolmelapselises peres ja huvitub malemängust, pälvis Eesti juunioride meistrivõistlustel pronksmedali. Sama kooli 11. klassis õppiv Kristjan Pahk osaleb Pärnu kolledži noorte teaduskoolis, käib rahvatantsuringis, meelisala on orienteerumine ja selle kõrvalt on ta Kaitseliidu Saarde rühma jaoülem.



Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilastele läks neli stipendiumi, üks neist kuuelapselises peres sirguvale Taivo Kovalevskile, kes mängib Kalevi spordikoolis jalgpalli ja kasutaks toetust treeningdressi ning -jalanõude ostmiseks.     



Audru keskkooli õpilane Taaniel Laimets on pärit kolmelapselisest perest, tal on harukordne numbrimälu, head tulemused maakondlikel saksa ja inglise keele olümpiaadidel, treenib Pärnu sõudeklubis Kalev ja on väle jooksurajalgi.



Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased Eliisa Abramova ja Artjom Garbunov on tantsinud neli aastat Revalia tantsukoolis ja tänavu tulid nad Eesti meistrivõistlustel oma vanuseklassis Ladina-Ameerika tantsudes esikohale. Stipendium aitab neil leevendada kulutusi, mis on seotud osalemisega Poolas rahvusvahelisel tantsuturniiril.



Pildid ja klaver

Vanalinna põhikooli õpilane Melani Tali õpib suupilli ja tahab osa võtta suupillimängu maailmameistrivõistlustest Saksamaal.



Sütevaka humanitaargümnaasiumis õppiv Kärt Koosapoeg on pälvinud tunnustust kunstivõistlustel, joonistamise kõrval tegeleb ta kergejõustiku ja tantsimisega. Tema soov on koostada esimene oma näitus, raamida pildid.



Tõstamaa keskkoolile teeb nime Maret Palusalu maakondlikel aineolümpiaadidel, peale selle õpib ta Pärnu Kunstide majas laulmist ja käib klaveritundides. Neiu unistab esinemisest suurel laval, tahab kooli lõpetada kuldmedaliga ja soovib muretseda kas või kasutatud klaveri, millel kodus harjutada.  



Heategevusüritustega kogus Zonta Pärnu klubi stipendiumifondi 25 500 krooni, valiku tegi komisjon 26 taotluse hulgast. Projektitoimkonna esimees, Vanalinna koolituskeskuse juhataja Merle Tasane nentis, et eelistuste tegemisse suhtuti vastutustundlikult ja nagu varasematelgi aastatel oli see keeruline ettevõtmine. Toetusega tunnustavad Zontad huvihariduse ja enesetäiendamisega tegelevaid andekaid ning õpiedukaid noori.



Tunnustusüritusel esinesid Agape käsikellade ansambel Helvi Treibluti juhendamisel ja Pärnu Ülejõe gümnaasiumi poisteansambel Maimu Muttiku juhendamisel.



“Mina aitasin …”

Teist aastat korraldatud joonistusvõistluse teema oli “Mina aitasin …”, esitati üle 100 töö. Klubi tunnustas stipendiumide üleandmise järel ja tordipakkumise eel parimate piltide joonistajaid.



Kunstitarvetega koti ja tunnustuskirja pälvisid Paikuse põhikooli õpilased Joosep Talts ja Lauren Pedak, mõlema juhendaja on Monika Vaher. 11aastane Joosep Talts pani joonistuse allkirjaks “Mina aitasin vanamemmel kassi puu otsast alla”.



Auhinnatööni jõudis ka Epp Loviisa Naeris Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, tema juhendaja on Terje Pahk.



Eriauhinna andis klubi noorimale joonistajale, kolmeaastasele Mairo Naerisele Tahkuranna lasteaiast-algkoolist, teda juhendas Signe Ööpik.



Andekas laps

*

Zonta Pärnu klubi projekt, et tunnustada ja innustada huvihariduse omandamist.


*

Stipendiumifondi kogub klubi raha heategevusüritustel.


*

Projekt algas 2000. aastal, heategevuskontsert toimus Vanalinna põhikooli saalis.


*

Tänavu jagati kümne stipendiaadi vahel 25 500 krooni. Läinud aastal jagus 12 noore vahel 43 000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles