Kunstnik kutsub Paikusele külla

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Paikuse vallas elav kunstnik Tiina Ojaste (pildil) mõtles välja ja otsustas teha oma kodus Mäeotsa talus Seljametsa külas koduateljees külastuspäeva.

See tähendab, et pühapäeval alates keskpäevast on huvilistel võimalus tutvuda kunstniku, tema loomingu ja tööruumiga. Peale ateljee külastamise saab vaadata spetsiaalselt selleks päevaks koostatud pisikest näitust, esitada kunstnikule küsimusi ja uudistada, kuidas valmib õlimaal.

Eesmärk on veeta kunstniku elukohas sisukas suvepäev: vaadata õuel kompositsioone maakividest, keerutada paviljonis soovikive, supelda ja soovi korral visata leili parvsaunas. Et lähedal asub Männituka talu ja nii kunstnik ise kui ka Männituka talu perenaine Maiu Saare kuuluvad naisteühingu Paikuse Martad aktiivsete liikmete hulka, pakub talu isetehtud kondiitrikunsti hõrgutisi.

Idee sellise külastuspäeva korraldamiseks said naised “Tallinn kutsub külla” ja “Avatud külaväravad” päevadest.

“Selline meie idee ongi, et naabrid, kes tegelevad eri kunstialadega – kondiitrikunst on samuti üks omamoodi kunstiliik –, teevad ja tutvustavad mõlemad oma tegemisi sõbralikult üheskoos,” rääkis Ojaste.

”Loodame ise, et päev tuleb tore ja huvitav ning omavahel peame tasakesi plaani üritust järgmistel aastatel korrata. Siis juba teisi tegusaid inimesi – nii naisseltsi Martasid kui vallast ja Seljametsa külast – kaasates,” avaldas kunstnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles