Killukoristust korraldab linnavalitsus

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Endast ohtu kujutavatest klaasikildudest, mida Pärnu tänavaile paraku jätkub, on kõige õigem teatada linnavalitsuse infotelefonil 15 505.

„Kui sinna teatada, milles on probleem, võetakse see ette ja lahendatakse ära,” tõdes Arvo Kase, Pärnu linnavalitsuse heakorraspetsialist. „Esimene samm on siiski helistada, sest siis saame info edasi anda, kuhu vaja.”

Linnavalitsuse teavitamine nii jalakäijatele kui ratturitele kardetavatest kildudest on tarvilik eelkõige seetõttu, et just rae vastav ametkond omab kõige paremat ülevaadet, kelle vastutusalas asub kõnni- või sõidutee, millel vedelevad puruks pekstud pudeli või muu klaaseseme killud. Seega siis sellestki, kellele tema kohustusi meelde tuletada.

Ent selgi juhul võtab tee ohtlikest kildudest puhastamine aega, sest linnavalitsuses pole palgal logistikut või inimest, kelle ainuke tegevus oleks organiseerida operatiivset koristustööd.

Ühe kildude pärast ärritatud linlase poolt just läbi sõimatud Raul Sarandi, OÜ Pärnu Haldusteenuste juhataja, lisas linnavalitsuse heakorraspetsialisti jutule, et kõige vähem on kildude koristamise juures abi räuskamisest. Pigem toob tulu ikka tasakaalukas asjaajamine ja seegi, kui panna ise kellegi arutu laamendamise tagajärgede kõrvaldamisele käed külge.

„See, et lõuatakse ja nõutakse, et linna mingi ametkond või haldusfirma töötajad käiksid igal hommikul läbi kõik tänavad, on ju mõeldamatu,” nentis nördinud Sarandi. „Kui kodanik tuleb ja praalib keset Rüütli tänavat … Kas selline suhtumine siis aitab? Kui oled linlane ja näed kilde, siis, kurat võtaks, võta need üles või vähemalt teata linnavalitsusse, sealt liigub info õigeid kanaleid pidi, kuhu vaja.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles