Lottemaa teemapargi avamine lükkub 2014. aastasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tegelaskujud "Lotte" multifilmidest.
Tegelaskujud "Lotte" multifilmidest. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sihtasutuse Leiutajateküla korraldatud Lottemaa teemapargi ehitamise uue riigihanke kõik kolm pakkumist ületasid taas eelarvet ning sellega seoses otsustas nõukogu lükata pargi avamise aasta võrra edasi.

Seoses ehitushindade tõusuga ületasid pakkumised Lottemaa rajamiseks kavandatud eelarvet ning sihtasutuse nõukogu otsustas alustada lisarahastuse võimaluste otsimist, teatas sihtasutus. Samuti otsustati teha täiendavaid ettevalmistusi, et avada teemapark 2014. aasta suvel.  Seni oli kavas park avada järgmise aasta suvel.

Sihtasutuse nõukogu esimehe Rein Malsubi sõnul alustab Leiutajateküla praegu Lottemaa eksponaatide ja atraktsioonide tootmist ja kavandab esimese ehitusliku sammuna rannaala mänguväljaku ehitustöid. "Lottemaa eksponaatide ja atraktsioonide riigihange sujus tõrgeteta," selgitas ta.

"Rannaalal alustame juba ka mänguväljaku ehitustöid. Kuna aga hoonete ja rajatiste ehitushankele esitatud pakkumised ületasid taas algselt planeeritud eelarvet, tuleb asuda otsima lisarahastuse võimalusi ja teha ka muudatusi projekti ajakavas," märkis Malsub.

Malsub nentis, et ehkki praeguse seisuga pole võimalik püsida algselt soovitud avamistähtajas, on sihtasutus paindlik ning teeb kõik endast oleneva teemapargi rajamiseks. "Positiivne on see, et põhiline osa rahastusest on olemas ning muid takistusi ehitamise alustamiseks ei ole," lisas ta.

Sihtasutuse Leiutajateküla nõukogu võttis vastu  ka otsuse taotleda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) projekti lõpptähtaja pikendamist.

Leiutajateküla on EAS-ilt taotlenud piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust. "EAS-i positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ehitusluba, lisaks on sõlmitud erinevad koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega," märkis Malsub..

Rannaala mänguväljakute rajamiseks on olemas MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu juhatuse poolt kinnitatud Leader meetme toetusotsus. Teemapargi eksponaatide ja atraktsioonide tootmine algab sihtasutuse kinnitusel kohe pärast tööjooniste valmimist.

Teemapark on planeeritud Pärnumaale Tahkuranna valla Reiu külla 12,4 hektari suurusele maa-alale. Hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta oli 2,9 miljonit eurot. Kaitseliiduga on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles