Ümarlaud läheb jalutama

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa naiste ümarlaud jätkab kesknädalasel kokkusaamisel varem tõstatatud teemat tekitada linna läbiva veekogu äärde avalik ruum ja avada üldsusele vaated Pärnu jõele.

Sellekohase märgukirja saatis ümarlaud küünlakuus Pärnu meerile ja linnavolikogu esimehele ja sai volikogu esimehelt Vahur Mäelt kirjaliku vastuse ja kohtumisel linnapea Toomas Kivimägiga suulised selgitused.

“Mai ümarlaual kohtumisel Pärnu linnapeaga oli see teema uuesti käsitluses, kuid me ei jõudnud tõdemuseni, et on vaja vastu võtta poliitiline kokkulepe,” nentis ümarlaua koordinaator, MTÜ Kodanikujulguse eestvedaja Astrid Hindriks.

Teemat päevakorral hoides lähevad ümarlaual osalejad kolmapäeva pealelõunal jõekaldale jalutama ja on selgitusi jagama palunud linnavalitsuse muinsuskaitse asjatundja Liina Hanseni.

Pärnumaa naiste ümarlaua liikmeid huvitab näiteks, kellele kuuluvad kinnistud, mis piirnevad või asuvad kallasrajal, ja kas muinsuskaitse seisukohalt on ikka kõik nagu vaja.

Huvikeskmes on korteriühistu Sadama 4, mis sulges kallasraja Vallikääru lasteväljaku naabruses. Jutuks on ka uue silla asukoha otsustamine ja muinsuskaitse nõuete arvestamine, kui arendajad tahavad aina kõrgemaid hooneid ehitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles