Kutsehariduses alustas 1330 õpilast

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile avaaktust pidanud kutsehariduskeskuses on ees juubelihõnguline aasta, sest täitumas on 100 aastat kutsehariduse andmise algusest Pärnumaal.
Eile avaaktust pidanud kutsehariduskeskuses on ees juubelihõnguline aasta, sest täitumas on 100 aastat kutsehariduse andmise algusest Pärnumaal. Foto: Urmas Luik

Eilsete avaaktustega alustas Pärnumaa kutsehariduskeskuses kooliteed 1330 õpilast, neist 576 esmakursuslast, ja 754 noort jätkab oma õpinguid jätkukursustel.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) direktori Riina Müürsepa sõnade kohaselt võib uute õpilaste vastuvõtu lugeda edukaks, samal ajal on esimestele kursustele veel pakkuda umbes 60 kohta.

Kutsehariduskeskuses õppima asujate nimekirjad annavad aimu, et piirid tavakohaste meeste ja naiste ametite vahel hakkavad tasapisi kaduma. Näiteks asub tänavu esimest korda tisleriks õppima neli tütarlast ja ehituspuusepa erialal alustab üks neiu.

“Eriala valikul tasub kaaluda ja silmas pidada kindlasti edaspidiseid töölesaamise võimalusi, positiivne näide siinkohal on kindlasti elektroonikaseadmete koostaja eriala,” rääkis direktor.

Müürsepa teatel avatakse osa õppegruppe pisut hiljem. Seni jätkub vastuvõtt keskhariduse põhjal CNC-puidumasina operaatori erialale, mille spetsialistide ja vastavate tööoskuste järele on suur nõudlus.

Uue erialana soovitakse PKHKs avada põhihariduse baasil arboristi (puuhoolduse spetsialist) eriala Voltveti koolituskeskuses Tihemetsas.

PKHKs on algav õppeaasta juubelihõnguline, sest tähistatakse PKHK tegutsemise 10. aastapäeva ja ühtlasi täitub 100 aastat kutsehariduse andmise algusest Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles