Audru kalurid tegid korda talvetormi lõhutud Juheta sadama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juheta sadam Audru vallas.
Juheta sadam Audru vallas. Foto: Urmas Luik

Audru vallas Pärnumaal tegid kohalikud kalurid korda 2005. aasta talvetormis lõhutud Juheta sadama. Sadamal on nüüd korralik kai ja igal mehel oma võrgukuur.

Eile arutati põllumajandusministri juures, kuidas jagada Liivi lahel kala püüdvate kalurite vahel 2013. aastaks rannakaluritele lubatud räimekvooti. Lootuses, et jätkub nii räime kui teisi kalu, tegid üheksa kalurit Juheta sadama korda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Mõte tuli koos vallaga pärast 2005. aasta tormi, mis siin palju ära lõhkus. Pärast seda sai hakata asju ajama," kinnitas MTÜ Saulepa Sadama juhatuse esimees, rannakalur Ain Lopsik.

Raha taotleti Euroopa kalandusfondist ja Audru vallalt. Kõik üheksa kalurit, kellel sadamas paadikuur on, maksid samuti. Lopsiku sõnul pidi iga kalur maksma veidi üle tuhande euro.

Üks töö on veel, nimelt tuleb liituda elektrivõrguga, sest sadamasse on valgust vaja. Seegi pole odav, maksab 4000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles