Wendre ostis Hiinas tehase

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Wendre Pärnu tehase toodang.
AS Wendre Pärnu tehase toodang. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kodutekstiilitootja AS Wendre on ostnud emaettevõttelt ja Hiina kaasosanikelt välja aasta aega seisnud väikese õmblustehase ja taaskäivitatud Hiina tsehhis õmmeldakse Wendre tarvis padjapüüre.

Hiina tehas on väike, seal töötab vaid 50 inimest ehk kolm korda vähem kui Wendrele kuuluvas Poola tehases ja üle kümne korra vähem kui Eestis asuvates tootmistsehhides kokku, vahendas aripaev.ee.

Wendre tegevjuhi Vahur Roosaare sõnade järgi omandasid nad Hiinas asuva õmblusettevõtte Trading House Textile Wuxi kõik aktsiad. Varem olid selle ettevõtte omanikeks Wendre emafirma Trading House Scandinavia AB ja kohalikud Hiina partnerid. "Tehas Hiinas seisis üle aasta, samas olid seal kõik tootmisvahendid olemas," rääkis Roosaar.

Wendre mullused majandustulemused olid ettevõtte jaoks kõigi aegade rekordilised ja ettevõte loodab tänavu niisama häid tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles