Kihnu tuletorn võib taas uksed lahti teha (1)

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu tuletorn
Kihnu tuletorn Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Valitsus andis sihtasutusele Kihnu Kultuuriruum Kihnu tuletorni kinnistu kasutusõiguse, et avalikkus saaks tuletorniga tutvuda ja seda külastada.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisel olevat Kihnu tuletorni kinnistut võib otsustuskorras kasutada SA Kihnu Kultuuriruum tähtajatult. Külastajate ohutuse tagamiseks peab kinnistu kasutaja paigaldama võrkpiirded tuletorni laternaruumi ümbritsevale alale, teatas valitsus.

Kihnu tuletorn on arhitektuurimälestiseks vormistamisel. Tuletorn on kasutusel töötava meresõiduohutust tagava navigatsioonimärgina. Selle samaaegselt kasutamiseks andmine sihtasutusele Kihnu Kultuuriruum tutvustamise ja külastamise eesmärgil ei raskenda tema otstarbekohast kasutamist navigatsioonimärgina.

Ligi 30 meetri kõrgune Kihnu tuletorn on ehitatud 1865. aastal. Viimati pääsesid külastajad tuletorni 1996. aastal, kui majakavahti hakkasid asendama automaatikaseadmed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles